Питання позачергової сесії Гусятинської райради на контролі народних депутатів

В п’ятницю, 1 березня народний депутат України Михайло Апостол провів ряд зустрічей у Гусятинській районній раді. Оскільки, позачергова сесія Гусятинської районної ради, запланована на 1 березня не відбулася через відсутність кворуму, депутати та громадськість, що прибули, запросили до слова народного депутата. Михайло Володимирович обговорив з присутніми ряд актуальних проблем, з приводу яких була запланована сесія та вирішенням яких займається особисто.

Нагадаємо, що позачергова сесія, депутатською фракцією «Батьківщина» мала розглянути п’ять важливих проблемних питань:

Перше – проблема загальноосвітньої школи в селі Оришківці, що фінансувалися з держбюджету, але яку на етапі завершення будівництва було виключено з переліку об’єктів на 2013 рік. На щастя, питання відновлення фінансування вже вдалося вирішити народному депутатові Василеві Деревляному після зустрічі та переконливої розмови з головою Тернопільської ОДА.

Друге та третє питання, що пропонувалися на сесію стосуються медичних закладів району, які стали першими жертвами так-званої медичної реформи.

Завданням депутатів райради та народного депутата Михайла Апостола є відновлення роботи Хоростківської та Гримайлівської лікарень, а також дофінансування Копичинецької лікарні, де розпочалися скорочення працівників та цілих відділень. З приводу цих проблем, Михайло Володимирович вже направив депутатське звернення до Міністра охорони здоров\’я, а також мав зустріч з цього приводу з головним лікарем Гусятинського районного центру первинної медико-санітарної допомоги.

Ще одна актуальна проблема – щодо виплати заборгованості по заробітній платі працівників санаторію «Збруч», який знаходиться у державній власності. Через відсутність фінансування на протязі тривалого часу накопило чималі борги, тому санаторій знаходиться на межі банкрутства.

Реагуючи на звернення громадян, народний Михайло Апостол також взявся за вирішення проблем санаторію «Збруч». Він відправив депутатські звернення до Генпрокуратури та Держфінінспекції України, а також мав розмову з працівником ДУС України щодо відновлення фінансування для санаторію «Збруч».

І останнє, не менш важливе питання позачергової сесії, яку через відсутність кворуму не вдалося провести 1 березня, пов’язане з неналежною роботою районної ради, а зокрема її голови – пані Хоптян.

Через порушення регламенту та чинного законодавства, у депутатів накопилося чимало запитань та зауважень до чиновниці. З цього приводу, на прохання депутатів районної ради Михайло Апостол погодився зустрітися з головою районної ради, але на робочому місці її не було. Дивно, але працівники районної ради губилися в здогадках, де саме пані голова на лікарняному чи у відпустці…

За словами керівника фракції «Батьківщина» Гусятиснької районної ради Любомира Лівеля, ці та інші питання життєдіяльності району будуть винесені на сесію, 20 березня.