Василь Деревляний: «Замість акції підете на городи? Але через місяць у вас і городи повідбирають»

Нестерпно. Саме так минулого тижня оцінили ситуацію більшість українців – свідчить свіжа соціологія фонду «Демократичні ініціативи» та КМІСу.
І саме цього тижня народне невдоволення очолила опозиція. Заявивши про марність парламентської боротьби, «Батьківщина», «Свобода» та «Удар» розпочали акцію «Вставай, Україно!».

Ужгород, Львів та Вінниця стали першими містами, де вони провели кількатисячні мітинги – попри завірюху, паралізовані дороги та невесняний мороз.

– 29 березня відбудеться піша хода та віче у Тернополі, – повідомив під час спільної прес-конференції з головою обласної організації «Свободи» О.Кайдою і керівником обласного «Удару» І.Побером народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"\"

Загалом, за його словами, протести мають охопити всю Україну, а кульмінація запланована у Києві – у день Європи, 18 травня.

«Участь в акціях братимуть лідер об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок та лідер партії «УДАР» Віталій Кличко», – сказав народний депутат.

\"\"

На запитання журналіста, чи доцільно проводити акції навесні, особливо з огляду на те, що Тернопілля – аграрна область і більшість жителів краю в ці дні перебувають на своїх присадибних ділянках, Василь Тимофійович відповів коротко, але влучно: «Якщо люди зачекають ще хоча б місяць, – у них не лишиться навіть присадибних ділянок». І, як приклад, нагадав про сумнозвісну історію земельного дерибану на Монастирищині, а також новітню – в Бучацькому районі, коли голови РДА роздають направо і наліво землі селянських господарств своїм родичам і знайомим.

– Диктатура Януковича з кожним днем все тісніше закручує лещата. Або народ прокинеться зараз, або не прокинеться ніколи, – підсумував народний депутат.