На акцію «Вставай, Україно!» зібралися понад 10 тисяч жителів Тернопільщини

Понад 10 тисяч жителів Тернопільщини зібралися в обласному центрі, де в п’ятницю, 29 березня, відбувається марш та мітинг у рамках загальнонаціональної акції «Вставай, Україно!».

Багатотисяна колона пройшла від Східного масиву центром міста до пам\’ятника Стапана Бандери, де наразі відбудеться мітинг.

\"\"

Люди на акціях «Вставай, Україно!» кажуть своє слово, якою вони хочуть бачити країну, – заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк журналістам напередодні маршу «Вставай, Україно!» в Тернополі.

«Українці хочуть бачити країну без Януковича. Вони хочуть бачити країну в новому форматі, де немає корупції, де дають роботу, де дають заробітну плату. Вони хочуть бачити справжню нову українську державу», – підкреслив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що 2 квітня в Києві відбудеться акція протесту з вимогою відставки голови Київської держадміністрації та призначення виборів мера Києва і Київської міськради. «Партія регіонів хоче позбавити права киян і українців в цілому голосувати і бути обраними. Ми будемо разом з киянами боротись за те, щоб в Києві були призначені вибори, як того вимагає закон і Конституція», – сказав Яценюк.

За словами голови фракції «Батьківщина», Київ є певним тестом. «Якщо вони (влада. – ред.) в Києві збираються скасувати вибори, то це означає, що вони так само хочуть скасувати вибори і президента України. Нам їхня технологія зрозуміла. Але для цього виходять люди, які кажуть «ні» цьому. І ми будемо боротись за свої громадянські права», – наголосив Арсеній Яценюк.

Голова фракції «Батьківщина» також повідомив журналістам, що Віктор Романюк, кандидат у депутати від Об’єднаної опозиції у 94-му окрузі, який був арештований в Італії на підставі сфальшованої владою кримінальної справи, звільнений судом. «Сьогодні італійський суд його випустив, тому що вважає, що це політично мотивована справа. Ми за своїх боремось, і ми своїх відстоюємо», – наголосив Арсеній Яценюк.