Понад 10 тисяч жителів Тернопільщини скандували «Юлі волю!… Банду геть!…»

«Юлі волю!», – такими закликами під час акції «Вставай, Україно!» розпочав свій виступ народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.
«Юлі волю!…», – знову і знову вигукувала десятитисячна юрба у Тернополі.

\"\"

«Шановні жителі Тернопільщини дуже приємно, що з кожного району Тернопільської області до обласного центру сьогодні приїхали сотні, тисячі наших краян, яким небайдужа доля української нації. Сьогодні з Тернополя, з цієї акції «Вставай, Україно!», ми повинні сказати цій банді, що ми більше не дозволимо нищити нашу націю, нищити мову, культуру, розкрадати землі, принижувати нас – кожного українця. Адже цей режим не щадить нікого. Під руйнівні колеса репресивної машини потрапили не лише опозиційні політики, але кожен українець: пенсіонер, лікар, вчитель, підприємці, всі. Ми досягли того рубежу, тієї точки відліку, коли не можна зволікати, коли ніхто не може залишатися осторонь і бути байдужим. Ми повинні в області серйозно готуватися до походу на Київ. В травні у такій кількості як сьогодні, або й іще більшим гуртом, ми повинні приїхати до столиці, щоб усунути цей режим, викинути цю бандитську владу в Дніпро. Щоб позбавити Україну від поневолювачів, щоб Україна могла взяти європейський курс розвитку, і життя українців зробити достойним. Одним з основних наших завдань є звільнення політв’язнів Юлії Тимошенко, Юлія Луценка та інших людей, що потерпіли від беззаконня правлячого режиму. Наша сила в єдності, адже сьогодні, стоячи пліч о пліч ми відчуваємо, яка ми велика та нездоланна сила, сила, яка вимагає: «Банду геть!». \"\" Тільки разом ми можемо перемогти! Слава нації!», – звернувся Василь Деревляний.

«Смерть ворогам!», – відлунням покотилося багатоголосся у відповідь…

\"\"

«Разом ми будемо писати нову сторінку українського майбутнього», – заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на мітингу в Тернополі в рамках загальнонаціональної акції протесту «Вставай, Україно!» в п’ятницю, 29 березня.

«Ми сьогодні приїхали не перед виборами. Ми приїхали не просто як депутати, а як громадяни, як люди, які хочуть змін, які мають можливість завдяки мандатам, які ви нам надали, принести ці зміни», – наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що опозиція має план, «який повинен змінити життя кожного українця». Зокрема, це скасування пенсійної реформи, яка подовжила пенсійний вік і зменшила розмір пенсій. Опозиція, за словами Арсенія Яценюка, вимагає проведення медичної реформи: «Тільки не тієї реформи, яку вони роблять зараз в країні і закривають лікарні та виганяють лікарів».

«Наші діти не можуть отримати належної освіти, а навіть якщо отримують, то вони зразу отримують диплом разом зі свідоцтвом безробітного. Ми внесли до парламенту закон про вищу освіту. Нам потрібна якісна освіта, яка дає можливість не тільки мати знання, але і мати роботу і заробляти. Нам потрібні реальні кардинальні зміни», – наголосив голова фракції «Батьківщина».

\"\"

Він підкреслив, що втілити ці зміни за нинішньої влади неможливо: «Вони глухі до своєї країни. Вони глухі до свого народу, а тому ми прийняли правильне рішення – президент Янукович повинен бути відправлений у відставку», – заявив Арсеній Яценюк і додав, що опозиція також вимагає відставки уряду.

«Янукович боїться виборів, бо знає, що програє, а опозиція виграє. Вони (влада – ред.) в місті Києві відміняють вибори – бо програють. Так само він хоче відмінити вибори президента України. Але ми йому це не дозволимо», – сказав Яценюк.

«Людина може робити звершення тільки тоді, коли вона відчуває підтримку. Тільки тоді, коли ти знаєш, що тебе хтось підтримує, на тебе сподівається, тільки коли ти відчуваєш енергію мільйонів,- ти можеш багато зробити», – наголосив він.

Арсеній Яценюк закликав тернополян 18 травня приїхати на всеукраїнський мітинг «Вставай, Україно!» в Києві: «Скажемо своє «ні» Януковичу, Митному чи Радянському союзу, куди він нас хоче затягнути. Скажемо своє «так» незалежній Україні, Європейському союзу і нашому достойному майбутньому».