Влада намагається зірвати акцію «Вставай, Україно!» у Харкові

У першій столиці України перекриті вулиці, якими має пройти колона учасників акції «Вставай, Україно!».
Про це телефоном із Харкова повідомив народний депутат України, член партії ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

«У Харкові о 15.00 має розпочатись акція «Вставай, Україно!». Влада з самого ранку готується. Перекрила міст, яким має рухатись колона. Також поряд із площею Руднєва на Московському проспекті стоїть колона тролейбусів, які перегородили вхід на площу з боку проспекту. З боків поставили маршрутки», – сказав він.

За словами Володимира Бойка, «транспорт стоїть настільки щільно, що туди ледь проскочила «швидка» із мигалками».

«Комунальні служби міста в авральному порядку почали робити те, чим повинні були займатися впродовж усіх зимових місяців. Доходить до абсурду, бо вже навіть воду почали випускати з гідрантів – тільки щоб не пропустити опозиціонерів на площу Рози Люксембург, де й має відбутися запланована акція».

Нагадаємо, сьогодні у Харкові запланований марш та мітинг у рамках загальнонаціональної акції «Вставай, Україно!». Марш рушить до Апеляційного суду Харківської області (площа Руднєва), де о 16.00 розпочнеться судове засідання Київського районного суду в справі Юлії Тимошенко. Під стінами суду відбудеться мітинг, а лідери опозиції та народні депутати візьмуть участь у судовому засіданні.,

Наразі, як повідомляють ЗМІ, усі три мости, які ведуть від площі Рози Люксембург в напрямку Апеляційного суду, перекрито. Один із мостів перегороджений звареними між собою залізними парканами.

На самій площі стоять зчеплені між собою трамваї. На площі щонайменше чотири автозаки. Весь периметр очеплений живою стіною міліції.

Вулиці, прилеглі до маршруту слідування ходи, теж перекрито великогабаритними автобусами та вантажівками. У кількох місцях відкрито каналізаційні люки й начебто ведуться ремонтні роботи.