Опозиція зустріла Януковича скандуванням «Юлі – волю!»

Народні депутати – члени фракції \”Батьківщина\” прийшли на пленарне засідання Верховної Ради у футболках із зображенням лідера опозиції Юлії Тимошенко та написом \”Юлі – волю!\”.

Коли до сесійної зали увійшов президент Віктор Янукович, депутати почали голосно скандувати «Юлі – волю!».

\"\"

Також вони розгорнули величезний банер із зображенням Юлії Тимошенко.

\"\"

Як відомо, сьогодні у парламенті має скласти присягу новопризначений член Конституційного суду
Також опозиційні фракції у парламенті наполягають на негайному закритті всіх сфабрикованих справ проти Юлії Тимошенко.

Спільна заява
фракцій ВО «Батьківщина», партії «УДАР» та ВО «Свобода»
щодо рішення ЄСПЛ у справі Юлії Тимошенко

30 квітня Європейський суд з прав людини виніс рішення у справі Юлії Тимошенко. Суд встановив, що у випадку Юлії Тимошенко було грубо порушено Європейську конвенцію з прав людини. Європейський суд з прав людини визнав, що її перебування за ґратами є “свавільним та незаконним”. Європейський суд дійшов висновку, що Юлію Володимирівну позбавлено волі “не з метою допровадження до компетентного судового органу через підозру у вчиненні нею правопорушення, а з інших підстав”. Суд прямо зазначив, що справа Юлії Тимошенко подібна до справи Юрія Луценка.

Єдиною і справжньою причиною для позбавлення Юлії Тимошенко волі стало її переслідування як жорсткого опонента режиму Януковича. Це очевидно для переважної більшості громадян України, для світової громадськості. Згідно з нещодавніми соціологічними опитуваннями,70% громадян України вважають, що саме Янукович тисне на суди і правоохоронні органи у справах Юлії Тимошенко та інших політв’язнів.

Лише той, хто не вміє читати, не бачить імперативної і недвозначної вимоги негайно звільнити Юлію Тимошенко згіднозчіткоюправовоюпозицієюЄСПЛ. Саме так вердикт суду зрозуміли не лише українська опозиція, громадськість, правозахисники й юристи, але й міжнародна спільнота. Після рішення ЄСПЛ з усіх провідних столиць світу пролунали аргументовані заклики якнайшвидше звільнити Юлію Тимошенко із ув’язнення і гарантувати при цьому її повернення до повноцінного, нічим не обмеженого політичного життя, включно з участю у виборах.

“Батьківщина”, “УДАР” і “Свобода” ініціюють притягнення як мінімум до дисциплінарної відповідальності слідчих і суддів, неправомірність та незаконність дій яких щодо Юлії Тимошенко відтепер встановлено Європейським судом.

Три опозиційні політичні сили наполягають на негайному закритті всіх сфабрикованих проти Юлії Тимошенко справ.

Голова фракції “Батьківщина” у Верховній Раді  Арсеній ЯЦЕНЮК

Голова фракції “УДАР” у Верховній Раді  Віталій КЛИЧКО