Влада намагається зірвати акцію «Вставай, Україно!» в Києві 18 травня

Влада вживає заходи для зриву акції опозиції «Вставай, Україно!»: по центру міста розгорнуто масштабний ремонт доріг, а мерія надала дозвіл на проведення в цей день інших акцій, таких як: акція за легалізацію наркотиків, антифашистський марш; на розгляді знаходиться заявка на проведення гей-параду.
Про це заявив з парламентської трибуни народний депутат фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль.

Окрім того, за його словами, на 18 травня до Києва стягуються підрозділи внутрішній військ та спецтехніка: «Ведуться широкомасштабні заходи на чолі з керівником Ради національної безпеки і оборони Клюєвим, щоб не допустити проведення даної акції».

«Щоб марш опозиції не відбувся, у напрямку адміністрації президента, по вулиці Грушевського, здерли асфальтове покриття, зібрали всю техніку з усіх регіонів України, де взагалі немає доріг. При тому, що уряд скаржиться на відсутність коштів на їх ремонт», – підкреслив Москаль.

Окрім того, біля місця початку акції, на Європейській площі, Київська міськрада запланувала проведення різноманітних конкурсів та акцій, в тому числі із залученням дітей: «Обласні державні адміністрації отримали вказівку привести до Києва декілька тисяч працівників державних установ, а також проплачених працівників», – сказав Геннадій Москаль.

«Те, як влада готується до анонсованої на 18 травня акції опозиції на Європейській площі, може викликати лише обурення і розуміння того, наскільки влада сьогодні боїться власного народу», – заявив народний депутат.

Він також нагадав, що в Києві вчиняються напади на представників опозиції, які роздають запрошення на акцію «Вставай, Україно!».

Опозиція закликає своїх прихильників не піддаватись на жодні провокації влади та взяти участь у акції 18 травня.