7 народних депутатів звернулися до місцевих правоохоронних органів для унеможливлення провокацій під час проїзду жителів Тернопільщини на мирну акцію опозиції до Києва

В зверненнях до СБУ, міліції та прокуратури області, народні депутати Василь Деревляний, Володимир Бойко, Михайло Апостол, Олексій Кайда, Михайло Головко, Олег Сиротюк та Ігор Побер вимагають захисту прав на вільне волевиявлення для жителів Тернопільської області.

«Як нас інформують партійні активісти ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», партії «УДАР Віталія Кличка» та інших політичних сил демократичного спрямування, автоперевізники, водії, на Тернопільщині чиниться на них тиск правоохоронними органами щодо бажання взяти участь та доставити людей до міста Київ на мирне зібрання «Вставай Україно» 18 травня 2013 року. В той же час для перевезення людей до м. Києва обласною організацією Партії регіонів створюються сприятливі можливості», – йдеться у колективних депутатських зверненнях до правоохоронних структур.

Щоб унеможливити провокації та уникнути штучних перешкод в дорозі, народні опозиційні депутати просять правоохоронців вжити заходів для безперешкодного проїзду громадян.

«З огляду на це просимо організувати перевірку викладеного та вжити заходів для безперешкодного проїзду бажаючим в м. Київ на 18 травня 2013 року. В протилежному разі будемо змушені ініціювати створення у Верховній Раді України тимчасової слідчої комісії по роботі правоохоронних органів області щодо порушення конституційних прав на вільне волевиявлення жителів Тернопільської області», – резюмують документи.

\"\"