Деякі заплановані провокації з боку провладної партії спрацювали проти провокаторів

В день акції «Вставай Україно!» у Києві Об’єднана опозиція «Батьківщина» звернула увагу громадськості на те, що вздовж бульвару Лесі Українки в Києві стояли десятки шкільних автобусів, які привезли дітей на примусові мітинги, організовані партією влади.

Про це йдеться у розповсюдженій заяві «Батьківщини», в якій опозиція вимагала від влади негайно зупинити план щодо використання школярів у «брудних провокаціях».

\"\"

«Це не тільки незаконно. Аморальність режиму не знає меж. Збираючи так звані антифашистські мітинги, бутафорні за своєю суттю і формою, влада водночас виказує, що немає підтримки серед людей, немає жодного запасу міцності, а тому у примусовому порядку звозить школярів для створення масовки», – зазначається у заяві.

Водночас, в Об’єднаній опозиції нагадують, що напередодні краху Третього рейху нацистський лідер теж кидав у свої останні бої несвідомих дітей.

В ході самої акції, декілька силових провокацій з боку представників Партії регіонів були зупинені опозиціонерами, але на жаль не всім вдалося уникнути агресії провладних активістів.

Так, Голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко у суботу, 18 травня направив звернення до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка через звіряче побиття журналістки «5 каналу» Ольги Снісарчук і фотокореспондента «Комерсанта» Владислава Соделя.

За повідомленнями, журналістів їх побили учасники так званого антифашистського мітингу, організованого Партією регіонів.

«Дії учасників антифашистського мітингу, організованого владою, насправді виявилися сучасним проявом фашизму в нашій країні», – наголосив Томенко.

У зверненні до міністра внутрішніх справ члени комітету вимагають від Захарченка негайно втрутитися у ситуацію і притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до цього злочину.

Відповідне звернення підтримали всі члени комітету від опозиції: Микола Томенко, Олександр Абдуллін, Микола Княжицький, Олена Кондратюк, Юрій Стець, Ігор Мірошниченко, Рустам Раупов. Микола Томенко також повідомив, що в терміновому порядку ініціюватиме засідання комітету.

Але по закінченню так званого мітингу у столиці: чи то за невдалі провокації, чи за те, що акція опозиції «Вставай Україно!» таки відбулася, представники партії влади залишили своїх мітингарів без обіцяної винагороди…

Під Борисполем (Київська обл.) 18 травня стояли понад 20 автобусів із людьми, яких Партія регіонів звозила на антифашистський мітинг.

Про це “Батьківщині” повідомили очевидці.

Люди, які прямували на цих автобусах, кажуть, що їм не заплатили кошти, які були обіцяні за участь в мітингу, організованому Партією регіонів.

Люди не могли виїхати додому, бо їм не вистало коштів на пальне.