Сотні представників та прихильників «Батьківщини» Тернопільщини взяли участь у Всеукраїнській акції «Вставай, Україно!» ОНОВЛЕНО

18 травня понад 400 представників та прихильників «Батьківщини» Тернопільщини взяли участь у Всеукраїнській акції «Вставай, Україно!» у Києві.

Ще звечора 17 травня до столиці вирушили десятки мікроавтобусів та легкових автомобілів, по декілька з кожного району Тернопільської області. Декільком десяткам активістів ще заздалегідь вдалося придбати квитки на поїзд.

За словами організаторів акції з усіх районів Тернопільської області, бажаючих поїхати на мітинг до Києва було набагато більше, ніж тих, кому вдалося на акцію потрапити.

«Ми розпочали підготовку до Всеукраїнської акції за декілька тижнів. Жителі району були добре оповіщені про цю подію, тому бажаючих поїхати було досить багато. На жаль, представники влади таки доклали зусиль, щоб не всі бажаючі потрапили до Києва», – розповіла голова Лановецької районної організації ВО «Батьківщина» Руслана Кушнір. – «Офіційних перевізників з автобусами на 40-45 пасажирських місць відговорили від співпраці з опозиціонерами, погрожуючи позбавленням ліцензії. Квитків на поїзд чи рейсовий автобус для нас також не було. Ми домовлялися з приватними перевізниками. Бажаючих знайшлося не так багато (більшість боялися неприємностей), до того ж пасажирських місць в мікроавтобусах та легкових автомобілях не так багато. Але попри ці перешкоди, всі, кому вдалося побувати на акції задоволені та переповнені позитивними емоціями».

Детальна підготовка та прийняті правові міри допомогли уникнути провладних провокацій та успішно дістатися до Києва усім транспортним засобам, що вирушили з Тернопільської області на акцію опозиції.

Єдина неприємність виникла на Кременецькому КП, на виїзді з Тернополя.

Три мікроавтобуси з учасниками акції зупинили без жодних на те причин та протримали посеред дороги протягом 30 хвилин.

За словами очевидців – працівників Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина», на даному КП у Тернополі цього вечора зупиняли всі без винятку автобуси та мікроавтобуси. У водіїв розпитували куди і з якою метою їдуть, записували дані.

«Працівники ДПІ зупиняли дійсно усі авто більші за легківку та менші за фуру. Коли вже на освітленій ділянці дороги бачили, що це вантажний бус – показували йому рухатися далі, пасажирського не пропускали без зупинки жодного», – наголосив представник «Батьківщини» Микола Дурай.

За його словами, мікроавтобуси затримували на 30- 40хв., а то й до години часу.

«Згідно закону, працівник ДПІ може зупинити одночасно два транспортні засоби, але на Кременецькому КП стояло водночас по п’ять мікроавтобусів», – розповів юрист ТОО ВО «Батьківщина» Ярослав Березовський.

Акція «Вставай, Україно!» у Києві розпочалася пішою ходою.

\"\"

Колону учасників з Тернопільської області очолили народні депутати України: голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний, перший заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Володимир Бойко та член бюро ТОО ВО «Батьківщина» Михайло Апостол.

\"\"

З жовто-синіми, червоно-чорними та прапорами партії «Батьківщина» представники Тернопільщини рухалися в колоні поряд з представники з Донецької області та з Криму. Гасла ти вимоги учасники акції з Тернопільщини зобразили на транспорантах та плакатах, що майоріли поруч з прапорами: «Волю політв\’язням!» «Юля – наш Президент!» «Геть Януковича!» «Юля невинна!» «Україно вставай, пора прийшла!» «Банду геть!» «Тимошенко наш Президент!» «Юлі волю!».

Спільні заклики, спільна мета та ідея багатотисячну колону робила єдиним цілим, силою, яку нікому не здолати.

\"\"

Керівник Шумської районної організації ВО «Батьківщина» Олександр Макаревич передав позитивні враження своїх краян від акції та її перебігу.

«Люди задоволені тим, що поїхали. Ми всі присутні тут переконалися, що єдність – велика сила, яка приведе Україну до перемоги», – зазначив опозиціонер. – «Можу з впевненістю сказати, що люди готові до боротьби, готові до наступних іще радикальніших, іще масштабніших акцій».

Тернопіль та Донецьк разом! Схід та Захід за волю політичним в’язням, волю Юлії Тимошенко! Банду геть! Такі та інші вигуки багатотисячної акції «Вставай, Україно!» пробуджували переконання: «Ми люди, що творять історію…» Таке переконання витало під час пішої ходи центральними вулицями столиці та на Софіївській площі. Воно не покинуло свідомості учасників акції і до сьогодні, акції, що показала, Україна таки має сили щоб Повстати.

«Напередодні та під час самої акції «Вставай, Україно!», представники та посіпаки від партії влади у всіх куточках України робили все, щоб зірвати акцію опозиції. Багатьом людям, особливо зі Східної України так і не вдалося дістатися до столиці. Не зважаючи на всі перепони, такої кількості людей, що Об’єднаній опозиції вдалося зібрати, Майдан не бачив вже давно. На моє переконання, це означає, що люди не бояться, вони готові до рішучих дій. Україна «прокинулася» і в єдності, ми, обов’язково, переможемо!», – резюмував народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

Більше фото на сторінках газети \”Наша Батьківщина\”