Посли ЄС та США: Юлія Тимошенко – сильна людина

Голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський та Посол США Джон Теффт вчора, 23 травня у харківській лікарні «Укрзалізниці», зустрілися з Юлією Тимошенко.

За словами дипломатів, їм вдалося поспілкуватися з екс-прем`єром протягом майже 2,5 годин. За цей час вони обговорили широке коло питань: від політичних до особистих.

\"\"

«Юлія Тимошенко поділилася з нами своїми поглядами і оцінкою стосунків України з Євросоюзом і стосунками України з іншими її партнерами. Вона висловила свою рішучу підтримку того, щоб Угода про асоціацію з Європейським союзом була підписана згодом, наприкінці цього року», – зазначив Ян Томбінський.
«Особисто я побачив і відчув, що вона психологічно дуже потужна, вольова людина, хоча є проблеми зі здоров`ям, що обмежують її рух», – підкреслив Представник ЄС в Україні.

У свою чергу, Джон Теффт погодився з колегою, що лідер української опозиції – дуже сильна людина. «За останній рік це моя перша нагода побачитися з нею, і я поділяю його думку, що психологічно вона почувається дуже впевнено, вона – сильна вольова людина, хоча відчуває фізичний біль у зв`язку зі станом свого здоров`я», – наголосив Посол США в Україні.

Коментуючи питання про підписання угоди про асоціацію України з ЄС, Ян Томбінський наголосив, що з цього приводу є позиція Європейського союзу і вона залишається незмінною: Україні необхідно виконати три головних умови: розібратися з вибірковим правосуддям, реформувати систему судочинства та реформувати законодавство про вибори.