За законністю у справі забруднення довкілля слідкуватиме обласна прокуратура під контролем Генпрокуратури

У депутатському зверненні з приводу забруднення річки Гнізна (на Тернопільщині), народний депутат України Василь Деревляний звернувся до Генпрокурора.
Днями прийшла проміжна відповідь, згідно якої: Генпрокуратура доручила нагляд за додержанням законів в даній справі прокуратурі Тернопільської області.

\"\"

Нагадаємо, як йшлося у депутатському зверненні, керівник одного з підприємств Тернопільської області скинув у річку Гнізна відходи, у зв’язку з чим вода стала небезпечною для здоров’я людей.

«Тернопільським міжрайонним прокурором з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочато кримінальне провадження стосовно керівника підприємства за порушення законодавства у сфері охорони довкілля. Посадовець обвинувачується у здійсненні скиду забруднюючих речовин із неочищеними зворотними водами у річку Гнізну, що створило небезпеку для здоров’я людей та спричинило збитки довкіллю. Також зазначено, що для проведення досудового розслідування справу надіслано до одного з районних відділів УМВС України в області», – йшлося у документі.

Василь Деревляний звернувся до Генпрокуратури для відновлення справедливості та контролю за дотриманням правосуддя в даному питанні.

«Враховуючи вищенаведене, а також беручи до уваги суспільний резонанс та шкоду, яка спричинена вчиненням злочину, керуючись ст. ст. 1, 6, 16 Закону України «Про статус народного депутата України» від 17 листопада 1992 року (із змінами та доповненнями), прошу Вас, згідно чинного законодавства України, розслідування зазначеної справи взяти на особистий контроль з метою недопущення уникнення відповідальності посадовою особою, винною у забрудненні річки та заподіянні шкоди довкіллю», – резюмує депутатське звернення.