Малашовецьку дільничну лікарню не закриватимуть

Влада призупинила реорганізацію Малашовецької дільничної лікарні Зборівського району.

Про це повідомив народний депутат України, перший заступник голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Володимир Бойко.

Отримавши колективне звернення від жителів сіл Малашівці, Іванківці, Чернихів, Плесківці, Глядки, Кобзарівка, Городище, Носівці Зборівського району, Володимир Бойко звернувся із депутатським зверненням до прем’єр-міністра. Нардеп вимагав недопущення ліквідації лікарні.

Відтак вирішено призупинити реорганізацію дільничної лікарні в амбулаторію загальної практики сімейної медицини та привести штатний розпис лікарні до діючих нормативів.

– Коли громада одностайно захищає свої права, то жоден владний орган не буде перешкоджати, – прокоментував Володимир Бойко. – Тому громадянам спільно потрібно захищати кожен заклад соціальної сфери.

Народний депутат України Володимир Бойко висловив сподівання, що влада відмовиться від знищення сільської медицини та навпаки розпочне наповнювати заклади охорони здоров’я сучасним обладнанням та медикаментами. Лише в такий спосіб ми зможемо забезпечити своєчасну діагностику, якісні обстеження та лікування.

– Свого часу, очолюючи Кабінет Міністрів України, Юлія Тимошенко розпочала реформування медицини саме із закупівлі медобладнання, – каже представник «Батьківщини». – Це були лише перші кроки, і в такий спосіб ми можемо забезпечити здоров’я українців.

\"\"