У Генпрокуратурі повідомили, що розслідування фактів службових зловживань на Тернопільщині продовжується

Про це йдеться у листі-відповіді Генпрокурора Голові Верховної Ради України з приводу депутатського запиту народного депутата України Василя Деревляного.

Нагадаємо, що 17 травня у стінах парламенту був озвучений депутатський запит народного депутата України Василя Деревляного щодо запобігання службовим зловживанням голів місцевих державних адміністрацій при розпорядженні землями державної власності, які розташовані за межами населених пунктів.

Проблема піднята Василем Тимофійовичем вже вкотре, оскільки, захищаючи порушників та корупціонерів-чиновників, представники (в даному випадку) прокуратури Тернопільської області, вочевидь, забули про законність та свої посадові обов’язки.

Згодом, народному депутатові з Генпрокуратури прийшла проміжна відповідь, де зазначалося про початок перевірки наведених фактів правопорушень, а також про продовження терміну перевірки через великий обсяг наведених матеріалів.

Разом з цим, за словами Василя Деревляного, справа багаторічного земельного дерибану таки зрушила з мертвої точки.

«Як мені стало відомо місцеві органи прокуратури нарешті взялися за виконання свої посадових обов’язків. У деяких районах розпочато серйозні перевірки, накладено протести прокурора на незаконні розпорядження представників виконавчої гілки влади щодо виділення землі. За моїми даними, територіальним громадам вже повернено близько 100 тисяч гектарів незаконно-виділеної землі, яка розташовані за межами населених пунктів. Переконаний, що така активізація місцевих органів прокуратури є наслідком мого депутатського запиту та звернення до Генеральної прокуратури України», – підкреслив народний депутат.

З останнього листа Генпрокурора Голові Верховної Ради України зрозуміло, що розслідування фактів службових зловживань на Тернопільщині продовжується.

Лист-відповідь до вашої уваги:

\"\"