Німецькі лікарі рекомендують Юлії Тимошенко невідкладну операцію, – Євгенія Тимошенко

Лікарі німецької клініки „Шаріте” рекомендують якомога швидше прооперувати Юлію Тимошенко.

Про це, як повідомила на брифінгу у Харкові донька лідера української опозиції Євгенія Тимошенко, йдеться у висновках лікарів, які були передані родині кілька днів тому.

„В результаті клінічних обстежень, які провели лікарі німецької клініки „Шаріте”, вони встановили, що, у зв`язку з погіршенням стану здоров`я мами, ускладненнями, рецидивами, болями в спині, вони рекомендують операцію – таке хірургічне втручання, яке б попередило виникнення рецидивів в майбутньому”, – розповіла Євгенія Тимошенко.

За словами доньки лідера української опозиції, таку операцію лікарі клініки „Шаріте” рекомендують провести якомога скоріше.

„Якщо така операція не буде проведена, то вони вважають, що неможливо буде передбачити  подальший розвиток її стану, який вже зараз є критичним – вона не може пересуватися навіть з ходунками. Вони не виключають навіть інвалідізацію, якщо така операція не буде проведена”, – наголосила Євгенія Тимошенко.

Донька лідера української опозиції зазначила, що родина впевнена, що українські лікарі роблять усе можливе, але все ж таки знаходяться під дуже сильним тиском.

„Ми не сумніваємося в їхньому професіоналізмі, як сім`я, але у нас вже був досвід, який дав нам зрозуміти, що в Україні лікарі знаходяться під дуже сильним тиском”, – зазначила донька Юлія Тимошенко та нагадала, як спочатку вітчизняні лікарі говорили, що лідер української опозиції здорова, а потім змушені були визнати, що вона серйозно хвора, як писали, що Юлія Тимошенко може брати участь в слідчих діях, хоча в той час вона не ходила.

Посилаючись на українське законодавство, згідно з яким кожен громадянин України має право обирати незалежного лікаря, Євгенія Тимошенко висловила бажання родини, аби операцію лідеру української опозиції робили лікарі клініки „Шаріте”.

„Ми вимагаємо, аби влада дозволила проведення операції, яку б виконали лікарі німецької клініки „Шаріте”, – зазначила вона. Відповідаючи на запитання, чи така операція має бути проведена в Україні, чи в Німеччині, Євгенія наголосила, що вона має бути проведена там, „де будуть створені відповідні умови. Ми вимагаємо лише, аби операція була проведена німецькими лікарями з „Шаріте”.