Ініціативу Юлії Тимошенко з проведення Національного круглого столу щодо євроінтеграції готовий очолити В\’ячеслав Брюховецький

«Батьківщина» наполягає на проведенні позачергової сесії Верховної Ради України наприкінці липня – на початку серпня, на якій мають бути ухвалені євроінтеграційні закони.

Про це заявив голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк 9 липня по завершенні круглого столу «Європейська інтеграція України: внутрішні чинники та зовнішні впливи», скликаного Центром Разумкова в підтримку ініціативи Юлії Тимошенко щодо скликання Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього».

Арсеній Яценюк підкреслив, що після зустрічі лідерів опозиції із послами країн ЄС «стало чітко зрозуміло, що вересень – це присічний місяць по виконанню всіх вимог Євросоюзу».

«Саме тому було б правильно провести позачергову сесію або в кінці поточного місяця, або на початку серпня, а далі у вересні доприйняти ті акти, які уряд не підготував, – щоб ЄС перевірив і відмоніторив, чи Україна виконала всі критерії, і вже в кінці вересня – на початку жовтня чітко заявив, чи буде підписана Угода з Україною», – сказав він.

Окрім ухвалення «євроінтеграційних» законів, для інтеграції до ЄС необхідне рішення президента Януковича щодо надання Юлії Тимошенко можливості отримати медичну допомогу в Німеччині: «Поки що окрім розмов, що вони готові розглядати це питання, реальних дій немає. Тому я очікую на ці дії від Віктора Януковича», – наголосив Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що почесний президент Києво-Могилянської академії, один із лідерів громадської думки України В\’ячеслав Брюховецький готовий очолити процес формування подальших круглих столів. «Я з великим задоволенням візьму участь в круглому столі, який буде проводити пан Брюховецький», – сказав голова Політради «Батьківщини».

За його словами, мета таких круглих столів – в першу чергу «роз\’яснити, що таке ЄС, які вимоги до України, які виклики перед Україною, які результати ми досягнемо в середньостроковій і довгостроковій перспективі».

«В таких заходах завжди народжуються нові ідеї. І я сподіваюсь, що саме в таких круглих столах, які підтримує Юлія Тимошенко, народяться нові ідеї, як швидше продемонструвати прогрес на шляху до ЄС», – зазначив він.