Іспанія нагородить Юлію Тимошенко за внесок у захист демократії

Сьогодні донька лідера опозиції Юлії Тимошенко Євгенія та заступник голови партії «Батьківщина», Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря візьмуть участь у церемонії нагородження Юлії Тимошенко медаллю Мануеля Карраско Формігуера (Manuel Carrasсo Formiguera) за її внесок у захист демократії, свободи та боротьбу за відновлення верховенства права в Україні.

Церемонія, яку проводить політична партія Іспанії «Уніо Демократіка де Каталунія» (Unio Democratica de Catalunya), відбудеться у Барселоні.

Медаль Мануеля Карраско Формігуера, яка є найвищою відзнакою Unio Democratica de Catalunya за захист демократичних цінностей, отримували колишній Президент Чехії Вацлав Гавел (2007), Президент Європейського Парламенту Ганс-Герт Пьоттерінг (2008) та інші.

Довідково: В основі партії «Уніо Демократіка де Каталунія», яку було утворено у 1931, лежить ідеологія гуманізму та християнської демократії. Видатного члена партії, борця за свободу і демократію Мануеля Карраско Формігуера було страчено за наказом диктатора Франко в результаті сфабрикованого процесу. Цей рік проходить під знаком Мануеля Карраско Формігуера, оскілько Unio Democratica de Catalunya відзначає 75-ті роковини з дня його загибелі.