Сенатор США закликає звільнити Юлію Тимошенко на підставі рішення Європейського суду з прав людини

Сенатор США Роб Портман (Республіканська партія, Огайо) закликав звільнити лідера української опозиції Юлію Тимошенко на основі нещодавнього рішення Європейського суду з прав людини в її справі.
Про це йдеться в прес-релізі, який учора оприлюднив офіс сенатора.

«Я закликаю Україну дослухатися до рішення Європейського суду з прав людини і звільнити Тимошенко з в’язниці», – заявив Роб Портман.

«Це продемонструє світу відданість України демократії, а також право на незгоду з думкою влади без страху потрапити за ґрати», – додав він.

Крім того, у документі зазначається, що Роб Портман виступив співавтором резолюції Сенату США, запропонованої сенатором Діком Дурбіном (Демократична партія, Іллінойс), із закликом звільнити колишнього Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко у світлі нещодавнього рішення Європейського суду з прав людини.

У резолюції також нагадується, що численні політичні і правозахисні групи назвали звинувачення проти лідера опозиції політично-вмотивованими і проявом вибіркового переслідування.