Як польські волонтери впорядковували кладовище на Тернопільщині

Пребуваючи із робочим візитом на Гусятинщині, народний депутат Михайло Апостол зустрівся із групою польських волонтерів, які приїхали до смт Гусятина з метою впорядкування польського кладовища, повідомляє Офіційний сайт Михайла Апостола.

Офіційну делегацію з Польщі очолив бургомістр Славомир Блажевський (Sławomir Błażewski), який разом із групою волонтерів , в рамках польської програми «Могилу прадіда рятуй від забуття», приводили до ладу місцеве польське кладовище.

Крім того, волонтери збиралиь матеріали , які стосуються історії життя їхніх предків на теренах Гусятинщини.

\"\"

Попри виконання важкої роботи, волонтери знаходили час на спілкування із місцевими мешканцями, оглядали та вивчали історію смт Гусятина та околиць.

Та найбільше враження на польську молодь справила поїзка, організована за сприяння Михайла Апостола, до однієї із найвизначніших святинь католицького світу на Тернопіллі – Зарваниці.

\"\"

Михайло Апостол разом із делегацією відвідали Собор Зарваницької Божої Матері, склали молитву біля Рельєфної Ікони Зарваницької Матері Божої та пройшли шляхом Хресної дороги.

Наступного дня, група волонтерів на чолі із бургомістром, вже почали приготування до поїздки додому. Сумно було розлучитися волонтерам із Гусятином, де кожен з них залишив частинку себе, крапельку свого поту. Але всі ці зусилля варті були порятунку хоча б однієї могили від забуття. А вони врятували їх значно більше.

Дана акція була цінною виховною справою, яка пробуджує у молодих людях патріотизм та прагнення до пізнання власної історії.

Тому, 12 липня, під егідою народного депутата, відбувся прощальний концерт для делегатів за участю талановитого співака Павла Доскоча, професійного автора та виконавця власних пісень.

Група волонтерів на чолі із Славомиром Блажевським висловила щиру подяку Михайлу Володимировичу за організацію поїздки до Зарваниці та урочистий концерт.