Василь Деревляний: «ЄСПЛ рішення прийняв, але влада Януковича вдає, ніби його не бачить. Саме тому ми нині в Харкові, бо наш лідер – досі за гратами»

Хоча в країні – час канікул й відпусток, політичне життя не завмирає. Тим більше, що сьогодні – рівно два роки з часу незаконного арешту лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Саме тому понад три десятки народних депутатів фракції «Батьківщина» на чолі з Арсенієм Яценюком, серед яких також – Андрій Кожемʼякін, Микола Мартиненко, Василь Деревляний – прибули до лікарні «Укрзалізниці» у Харкові. Харківська обласна організація партії «Батьківщина» заздалегідь підготувала відповідну заявку на проведення акції. Зараз, станом на 12 годину, там зібралося понад 500 прихильників ув’язненого лідера опозиції.

Навколо вирують численні транспаранти з написами «Юлі – волю!», «Вимагаємо негайного звільнення політичних в’язнів!», «Харківщина проти вибіркового правосуддя» тощо.

Тим часом на відвідини до Юлії Володимирівни пішли Арсеній Яценюк, Андрій Кожем’якін, Сергій Власенко, а також донька головного опозиціонера країни Євгенія Тимошенко.

– Тільки в нашій безправній країні таке можливе, щоб Європейський суд з прав людини прийняв рішення про незаконність перебування Юлії Володимирівни за гратами, а влада Януковича прикидалася, ніби це її не стосується. По суті, якби ми жили дійсно в правовій державі – сьогодні не довелося б їхати до Харкова, бо наш лідер вже мала б бути на волі, – прокоментував події голова Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина», народний депутат України Василь Деревляний.

\"\"

Усі фото – http://byut.com.ua