Батьківщина Молода вшанувала великих українців під Каневом

Таборування об’єднало молодіжних лідерів та активістів з усіх регіонів України: від Закарпаття до Луганщини, від Чернігівщини до Криму.
«Канів-2013. Великі українці» став чудовим місцем для знайомства молодіжних лідерів із різних середовищ, їхнього спільного навчання та відпочинку, обміну ідеями та розробки спільних проектів на майбутнє.

16-18 серпня 2013 року на березі Канівського водосховища понад триста активістів Батьківщини Молодої з усієї країни взяли участь у всеукраїнському таборуванні «Канів-2013. Великі українці». Захід відбувся за підтримки Держмолодьспорту.

Урочисто відкрив таборування Голова ВМГО «Батьківщина Молода» Іван Крулько. Голова БМ наголосив, що робитиме все можливе, аби такі таборування стали традиційними в житті Батьківщини Молодої, і саме на черкаській землі, адже саме вона подарувала нам та всьому світу визначні імена, історичні особистості, які сповідували єдину віру, віру в Україну.

«Перед Батьківщиною Молодою стоїть головне завдання – виховання нових лідерів, які здатні нести відповідальність за себе і за свою державу. Я вірю в те, що ми зуміємо виховати справжню українську еліту», – зазначив Іван Крулько.

У таборуванні також взяли участь почесні гості: народний депутат України, заступник голови ВО «Батьківщина» Борис Тарасюк , народний депутат України, український письменник Володимир Яворівський, народний депутат України та журналіст Андрій Шевченко. Також учасники таборування радо зустріли депутата Європарламенту, голову делегації Європарламенту по співробітництву з Україною Павела Коваля, який у своєму виступі зупинився на проблемах сучасної молоді та її підтримки вступу України до Євросоюзу.

Учасники таборування не лише активно відпочивали, але й пройшли курс тренінгів від провідних політиків, журналістів, політологів нашої країни. Олексій Ковжун консультант з питань комунікацій та соціального інжинірингу розповів як розвивати молодіжну організацію, яким повинен бути її бренд та робота, щоб організація була цікавою, а головне успішною у своїй діяльності.

Чудовим доповненням табору стало проведення фестивалю борщу. Дві команди, з казанами по 100 літрів, змагалися між собою, хто найшвидше, а головне найсмачніше приготує справжній символ української кухні.

Журі не змогло визначити переможця запеклого змагання, і розділило перемогу порівну. Усі ж інші смакували борщем зі сметаною і співали українських пісень.

Організаторами також було проведено перший чемпіонат з волейболу серед команд обласних організацій БМ. У фіналі зустрілися дві найсильніші команди з Одеси та Львову. У чесній боротьбі перемогу здобула команда зі Львова та отримала Кубок Батьківщини Молодої «Канів-2013. Великі українці».

Увечері перед присутніми виступив відомий український бард та історик Володимир Гонський.

На завершальний день таборування молодь підійнялася на могилу видатного українського поета Тараса Шевченка – Чернечу гору та заспівали гімн України. Після цього усі разом розгорнули найбільший у світі прапор України, зареєстрований книгою рекордів Гіннеса.