Світовий Конгрес Українців закликав президента Януковича звільнити Юлію Тимошенко

Світовий Конгрес Українців закликає президента Януковича та владні структури України виконати вимоги ЄС, необхідні для євроінтеграції, зокрема – звільнити Юлію Тимошенко.

Про це заявив голова Світового Конгресу Українців Євген Чолій під час відкриття Десятого СКУ у Львові у вівторок, 20 серпня.

За його словами, лише від української влади зараз залежить, чи буде підписано Угоду з ЄС: “Головною вимогою ЄС є, щоб владні структури України продемонстрували, що повертаються від авторитарного до демократичного способу правління”.

“Якщо ж владні структури України втратять цю нагоду, вони змушені будуть за це відповісти перед українським народом”, – наголосив Євген Чолій.

Світовий Конгрес Українців ще раз закликав президента та владу виконати ключові вимоги ЄС, зокрема – звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко.

Серед вимог, які повинна виконати українська влада – здійснити реформу правової та судової системи, привести виборче законодавство до європейських стандартів та “припинити рух України до будь-якого членства в домінованому Росією Митному союзі, а відтак – до Євразійського союзу, який я прямою дорогою до відновлення Російської імперії”, – наголосів президент СКУ.

За його словами, Світовий Конгрес Українців твердо переконаний, що якнайшвидша інтеграція України до Європи необхідна, адже “вона є найкращою запорукою незалежності України, яка сьогодні є під загрозою”.

“У цей критичний час вирішується, чи Україна повернеться до Радянських часів, чи буде йти вперед – до інтеграції з демократичною Європою. У цей час ніхто не може стояти осторонь”, – наголосив він.

“Світовий Конгрес Українців буде робити все можливе, щоб Україна ніколи не повернулася до авторитарних радянських часів”, – підкреслив Євген Чолій.