Комітет Верховної Ради України з питань транспорту та зв’язку прийняв остаточне рішення з приводу виїзного засідання у Тернополі

Як повідомив народний депутат України Василь Деревляний, виїзне засідання Комітету відбудеться в Тернополі 16 жовтня поточного року.

Нагадаємо, що у березні Василь Деревляний як член Комітету з питань транспорту та зв’язку звернувся до голови згаданого Комітету. У своєму депутатському зверненні Василь Тимофійович просив на найближче засідання Комітету винести питання щодо проведення виїзного засідання Комітету з питань транспорту та зв’язку у Тернопільській області.

На початку червня відбулося засідання Комітету, на якому були присутні майже усі члени Комітету, представники усіх парламентських фракцій. На засіданні, зокрема, розглядалося ініційоване народним депутатом України В.Деревляним питання проведення виїзного засідання Комітету у Тернопільській області.

Рішення про проведення виїзного засідання, орієнтовно у вересні, було підтримано одноголосно всіма присутніми на засіданні народними депутатами України.

Так само одностайно за остаточну дату (16 жовтян) проведення виїзного засідання у Тернополі проголосували всі присутні члени Комітету під час сьогоднішнього засідання.

Нагадаємо ряд проблемних питань, запропонованих В. Деревляним, які будуть роглядатися у Тернополі 16 жовтян:

1. Стан автомобільних доріг та дорожнього господарства (функціонування і розвиток мережі автомобільних доріг області; матеріально – технічна база дорожнього господарства області);

2. Організація перевезень пасажирів та багатотонного вантажу автомобільним транспортом (рівень безпеки, рівень комфорту перевезень пасажирів, виконання перевізниками рейсів; врегулювання питання руху дорогами області великих вантажних автомобілів, вага яких із вантажем становить 30 – 40 тонн);

3. Проблемні питання функціонування залізничного транспорту (підвищення пропускної спроможності залізниці та зменшення часу руху поїздів,  впровадження руху швидкісного поїзду через станцію Тернопіль у напрямку Києва);

4. Відновлення роботи та розвиток інфраструктури Тернопільського аеропорту (відновлення авіарейсу Тернопіль – Київ – Тернопіль, налагодження регулярного міжнародного сполучення).