Завдяки втручанню народного депутата, Білокриницьку школу залишать у спокої

В липні цього року до народного депутата України Василя Деревляного надійшло звернення з приводу можливого закриття Білокриницької ЗОШ I-II ступенів (с. Білокриниця Підгаєцького району Тернопільської області).

У зверненні зазначалося, що громада села, учні та їхні батьки, вчителі дуже занепокоєні та стурбовані з приводу закриття школи. Беручи до уваги звернення, цілком зрозумілим було те, що громада села проти реорганізації чи ліквідації цієї школи.

«Навіть, коли мова йде про реорганізацію школи, то це вже є небезпекою для жителів села та їхніх дітей, а також порушенням їхніх, гарантованих Конституцією України, прав та свобод», – коментував тоді дану ситуацію народний депутат у своєму депутатському зверненні.

З метою захисту Білокриницької школи від можливого закриття, Василь Деревляний направив депутатське звернення до Прем’єр-міністра України.

Днями, з приводу проблемного питання Білокриницької ЗОШ, надійшла відповідь за підписом голови  ОДА.

В листі чітко вказано, що «реорганізація загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості, заснованих на комунальній формі власності, допускається лише за згодою територіальних громад». А це означає, що, наразі, питання закриття чи реорганізації Білокриницької ЗОШ зняте з порядку денного виконавчої влади.

\"\" \"\"