Смерть сусідки Юлії Тимошенко може свідчити про спроби отруєння, – заява \”Батьківщини\”

Сьогодні стало відомо, що від раку шлунку померла колишній керівник управління КМДА Світлана Макеєва.

Партія \”Батьківщина\” висловлює глибоке співчуття родині та близьким цієї жінки, яка у 2011 році кілька місяців ділила з Юлією Тимошенко камеру в Лук\’янівському СІЗО.

Разом з тим, партія серйозно стурбована інформацією про смерть Світлани Макеєвої.

Хочемо нагадати, що і під час перебування Юлії Тимошенко в Лук’янівському ізоляторі, і після того в Харкові ми кілька разів били на сполох через появу у лідера опозиції симптомів невідомої хвороби. Зокрема, на її тілі з\’являлися множинні гематоми загрозливих розмірів, етіологія яких так і не була з\’ясована.

Юлія Тимошенко та її рідні упродовж усього часу незаконного ув\’язнення вживають всіх доступних заходів безпеки. Зокрема, з першого дня арешту лідер опозиції вживає тільки ту їжу, яку їй передає родина. Водночас нам відомо, що під час спільного перебування в Лук\’ янівці Світлана Макеєва періодично харчувалася тим, що було приготовано в СІЗО і що теоретично могла би вживати і Юлія Тимошенко.

Причини виникнення хвороби, через яку не стало Світлани Макеєвої, досі не вивчені досконало. Тому ми не можемо виключати, що рак шлунку міг розвинутися в тому числі і через систематичні спроби отруєння.

З огляду на це ми наполягаємо на негайному проведенні комплексної діагностики організму Юлії Тимошенко в умовах незалежної від української системи охорони здоров\’я клініки, оскільки довіряти вітчизняному МОЗ взагалі, а особливо в умовах підозри на систематичне отруєння, немає сенсу.