Василь Деревляний: про пріоритетні напрямки роботи з початку парламентського сесійного періоду

Минув другий тиждень, відколи Верховна Рада розпочала свою роботу після літніх канікул. Приступили до роботи і народні депутати від Тернопільщини. У Тернопільському прес-клубі поцікавилися, які плани мають політики на найближчі місяці.

Народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний підкреслив пріоритетні завдання, які поставила перед собою фракція «Батьківщина» у Верховній Раді України:

«Пріоритетними для розгляду та прийняття у парламенті фракція ВО «Батьківщина» визначила євроінтеграційні законопроекти. Зокрема, це законопроект про внесення змін та доповнень до закону про прокуратуру, про Національне бюро розслідувань, законопроект щодо приведення у відповідність до Конституції виконання судових рішень та інші. Без сумніву, залишається відкритим питання, без якого всі ці пункти будуть недіючі, – а саме щодо звільнення нашого лідера Юлії Тимошенко».

Для Василя Деревляного, традиційно, залишаються на першому місці проблеми Тернопільщини та жителів області, над вирішенням яких він працює не лише в сесійний період, але й під час відпустки.

«Що ж стосується Тернопільщини, то найближчим часом вкотре у Верховній Раді буде розглядатися питання про надання Чорткову міста обласного значення. Я доклав максимум зусиль, щоб це голосування пройшло результативно. Ще одне питання порядку денного для нашого краю – це виїзне засідання парламентського Комітету з питань транспорту та зв’язку, яке має відбутися у Тернополі 16 жовтня. Я був ініціатором цього виїзного засідання, адже стан доріг та транспортного сполучення на Тернопільщині більше не може залишаться у такому занедбаному та катастрофічно стані. Тернопільщина – єдина область в Україні, де досі не прийнятий обласний бюджет. Обласна рада недієздатна, а тому, згідно із законом, питання перевиборів залишається одним з найважливіших. Мною зареєстрована Постанови про перевибори до Тернопільської обласної ради, і я робитиму все, щоб якомога швидше вона була розглянута у Верховній Раді», – розповів народний депута.

«Окрім того, за допомого депутатських запитів, які за моїм поданням озвучуються в стінах парламенту, вдається протистояти беззаконню, протиправними діями та проявам корупції, про які мене повідомляють у своїх звернення тернополяни та жителі Тернопільської області», – резюмував політик.

За інформацією Тернопільського прес-клубу (http://pressclub.te.ua)