Теодозій Кухарський: «Партія Батьківщина послідовно стоїть на позиції збереження Українських святинь, дотримання законності в діяльності обласної ради та захисту інтересів громади Тернопільської області»

Про це заявив заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Теодозій Кухарський сьогодні, 19 вересня у Тернопільському прес-клубі під час обговорення питань недопущення приватизації Почаївської Лаври та щодо ситуації у Тернопільській обласній раді.

\"\"

«Партійна організація «Батьківщина» послідовно стоїть на позиції захисту та збереження Почаївської Лаври як духовної перлини Тернопільщини та всієї України. Національні святині мають належати українському народу», – прокоментував Т. Кухарський.

Варто нагадати, що депутати Верховної Ради від фракції «Батьківщина», у тому числі Василь Деревляний, неодноразово виступали у стінах парламенту з заявами та позицією партійної організації з цього приводу. Для захисту української святині, у лютому 2012 року партією «Батьківщина» було організовано громадські слухання за участі представників традиційних українських церков (УГКЦ, УАПЦ, УПЦ Київського патріархату), опозиційних політичних сил, громадських рухів та організацій, жителів області. Позиція політиків, духовенства та громадськості була та залишається єдиною: «Почаївська Лавра не може бути ніким приватизованою, у тому числі не може бути передана у власність Московського патріархату», – підкреслив заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Теодозій Кухарський.

За його словами, такою ж незмінною є позиція партійної організації з приводу ситуації, до якої призвела бездіяльність Тернопільської обласної ради.

«Ситуація, що склалася виходить за всі норми закону та здорового глузду. На сьогодні головою обласної виборчої комісії  є представник від нашої політичної сили, який зробив все від нього залежне в організаційному та підготовчому плані, щоб засідання виборчої комісії відбулися. Але,  на жаль, для результативної роботи комісії немає кворуму», – розповів політик.

«Враховуючи всі обставини ситуації, яка склалася в області та зважаючи на необхідність, щоб рада запрацювала,  народним депутатом, головою ТОО ВО «Батьківщина» Василем Деревляним зареєстровано у Верховній Раді України проект Постанови про призначення  позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради», – підсумував Теодозій Кухарський.

За його словами, на фоні неприйнятого бюджету потерпають бюджетні установи, які недоотримують фінансування, немає можливості спрямувати додаткові кошти на вирішення невідкладних проблем.

«Нещодавно надійшла інформація з обласної дитячої лікарні, де не вистачає коштів на харчування дітей. За нашими даними, на день для харчування однієї хворої дитини виділяється 3 гривні, а хліба виділяється 100 грамів. Під загрозою початок опалювального сезону. Борг лікарні за минулий опалювальний сезон сягає півмільйона гривень», – підкреслив Т.Кухарський.

«Зважаючи, що на останніх виборах народних депутатів України, за опозиційні політичні партії виборці відали біля 90 відсотків голосів, то сміливо необхідно йти на дочасні вибори. Але необхідно чітко домовитися по всіх питаннях виборчих перегонів між опозиційними партіями. Як показали вибори 2012 року, обласна організація ВО «Батьківщина» здатна домовлятися і працювати в команді. Так, у виборчих округах  № 163 та 164, мажоритарні кандидати, які представляли партію – нашого партнера по опозиції, набрали майже на 15 % голосів більше, ніж політична сила, яку вони представляли. Цей результат свідчить, що наші партійці провели достатню роботу для їх успіху. Ми готові єдиною опозиційною командою йти на вибори до обласної ради, але виключно заради успіху Тернопільщини та її жителів», – наголосив заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Теодозій Кухарський.