Політична боротьба триває…

…Так розпочав свою прес-конференцію народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"\"

Передусім народний депутат оприлюднив лист Юлії Тимошенко адресований Ялтинському форуму.

«У своєму листі наш лідер просить провідних європейських політиків звернути увагу на важливих проблемах України. Зокрема – питанні створення виборчої системи за європейськими стандартами. Наголошує на узаконенні проведення референдуму в Україні, внесенні змін до Конституції прозорим та правовим шляхом. В умовах авторитарної влади, Юлія Володимирівна звернулася до представників євроспільноти за підтримкою та наглядом у дотриманні законності на шляху України до підписання Угоди з Євросоюзом», – прокоментував лист Юлії Тимошенко народний депутат.

За його словами, фракція «Батьківщина» у Верховній Раді, в свою чергу, робить все, щоб євроінтеграційні закони приймалися парламентом якомога швидше у тій редакції, яка не суперечить вимогам Євросоюзу та Законодавству України.

Детальніше Василь Деревляний зупинився на питанні Чорткова. Предусім політик привітав чортківчан, жителів області та присутніх з отриманням статусу міста Чорткова – обласного значення.

«Хочу спростувати чутки та зупинити спекуляції довкола прийняття цього питання у Верховній Раді. Передусім запевняю вас, що для мене питання надання Чорткову статусу міста обласного значення ніколи не було політичним. Це питання та багато інших над якими працюю я та наша партійна команда, зумовлені потребою та допомогою в економічному і соціальному плані місцевим жителям. Перше голосування цього питання не відбулося саме через його політизацію. Незважаючи на це, я спільно з іншими народними депутатами Ярославом Сухим, Юрієм Мірошніченком домовилися та зробили все, щоб це питання було підняте знову. Сьогодні ті, хто ходив осторонь, споглядаючи за процесом, присвоюють собі чужі здобутки, але мені це байдуже. Важливо, що нам вдалося вкотре зареєструвати нову Постанову по Чорткову,  повернути це питання на розгляд профільного Комітету, добитися позитивного голосування переконливої більшості депутатів  (за 313 голосів)… це дійсно перемога. Це наша спільна перемога для міста Чорткова, його жителів та півдня Тернопільщини. Цю Постанову підтримали одноголосно всі три опозиційні фракції у Верховній Раді», – прокоментував ситуацію народний депутат.

Як член парламентського Комітету з питань транспорту та зв’язку Василь Деревляний, підкреслив ще один здобуток для Тернопільського краю. 16 жовтня у Тернополі відбудеться виїзне засідання транспортного Комітету.

«Варто зазначити, що питання стану доріг та сполучення у Тернопільській області я підняв на засіданні Комітету ще 4 лютого 2013 року. Після численних звернень, перемовин, переконань, мені вдалося досягти того, щоб це проблемне питання зрушило з «мертової точки»», – повідомив політик.

Він нагадав основні пункти, які піднімав на засіданні Комітету, і які розглядатимуться на виїзному засідання.

«Перше та найважливіше питання, що обговорить Комітет у Тернополі, – це пошук фінансування на ремонт та утримання автошляхів та сполучення. Забігаючи наперед, повідомлю, що члени Комітету дійшли згоди у частковому вирішенні фінансового питання, шляхом залишення місцевих транспортних податків та зборів у бюджетах місцевих органів самоврядування. На сьогодні борг Тернопільщини перед підприємствами, що латали дороги, сягає 250 млн., проблему стану наших доріг не можна буде вирішити швидко. Завдання членів виїзного засідання: переведення проблеми доріг та сполучення у законодавчі ініціативи, а те наскільки швидко ці ініціативи будуть реалізовані на місцях, залежить від виконавчої влади», – розповів член парламентського Комітету з питань транспорту та зв’язку Василь Деревляний.

Не менш важливі питання, запропоновані народним депутатом до розгляду під час виїзного засідання – це стан залізничної дороги (сполучення Тернопіль-Заліщики) та відновлення роботи Тернопільського аеропорту.

«Лише після того, як я підняв проблему стану залізничної дороги з Тернополя до Заліщиків, за дорученням Мінтрансу відбулася ревізія, в результаті якої, цей проміжок дороги був визнаний найгіршим в Україні. Так само, після мого звернення, до Тернополя почав курсувати швидкісний поїзд (сполучення Тернопіль-Київ). З часом все частіше спостерігаю, як хтось присвоює собі мої ініціативи, але мені важливо лише одне, щоб проблемні питання Тернопільщини та її жителів вирішувалися, а не переводилися у політичну площину та чужий популізм», – підкреслив депутат.

Василь Деревляний не оминув увагою чи не найважливіше питання Тернопільщини –ситуацію в Тернопільській обласній ради.

«Коли минув законний термін – один квартал бездіяльності Тернопільської обласної ради, я підготував та зареєстрував у Верховній Раді Постанову про перевибори. Зараз вже майже рік обласна рада не збирається, депутати знаходяться поза законом, а область потерпає без прийнятого бюджету. Мені почали надходити тривожні сигнали з бюджетних установ. Для прикладу, Тернопільська обласна дитяча лікарня має борг у сумі 2 мільйони гривень. Батьки, медпрацівники змушені приносити овочі та продукти харчування для маленьких пацієнтів, яких лікарня не може забезпечити їжею. Разом з тим, у обласній раді є достатня кількість депутатів для прийняття бюджету, і мене дивує їх байдужість до долі своїх краян», – зазначив політик.

Він повідомив, що позиція партії «Батьківщина» незмінна, адже єдиним виходом з ситуації в області є перевибори.

«Я не буду ні за кого відповідати, якщо інші опозиційні сили про це не заявляють, то значить ще думають. Це питання кожної політичної сили, а ми готові піти на вибори і спільно домовлятись з іншими партіями. В жовтні профільний Комітет Верховної Ради розглядатиме мою Постанову про вибори до обласної ради. Я сподіваюся на результативний розгляд цього питання у Комітеті та парламенті»,- пояснює Василь Деревляний

Останнє питанням прес-конференції: незаконні дії Тернопільської ТВК, з приводу чого Василем Деревляним як народним депутатом було підготовано депутатський запит.

«20 вересня у Верховній Раді України був проголошений мій депутатський запит з приводу протиправних дій Тернопільської виборчої комісії під час виборів до Тернопільської міської ради. Під час виборів депутатів Тернопільської міської ради 2010 року ТВК діяло незаконно якнайменше у двох питаннях. По-перше,  протиправно усунула партію «Батьківщина» від участі в виборах. По-друге, всупереч судовим рішення, ТВК зареєстровано та визнано повноваження депутата на окрузі, де підрахунок голосів суд визнав незаконним», – розповів політик.

Наразі депутат особисто направляє депутатські звернення з тих чи інших проблем терополян, які звертаються в його приймальню. Однією з головних завдань вважає ремонт доріг, та боротьбу з незаконними будівництвами, які останнім часом спалахують на різних масивах Тернополя.

Наприкінці прес-конференції, Василь Деревляний закликав журналістів до подальшої співпраці на користь області та людей, що живуть тут.