Депутати Чорткова подякували Василеві Деревляному та усім, хто посприяв Чорткову в отриманні статусу міста обласного значення

Народний депутат, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний сьогодні, 25 вересня взяв участь в сесійному засіданні Чортківської міської ради.

\"\"

Під час свого виступу народний депутат привітав чортківчан та усіх жителів півдня Тернопільщини з отриманням Чорткова статусу міста обласного значення.

«Передусім я дякую міському голові за запрошення, адже сьогодні маю можливість особисто привітати вас: тут присутніх, усіх чортківчан, жителів всієї південної частини нашої області», – наголосив політик.

Він підкреслив на важливості прийняття цього питання для Тернопільщини, області, яка, очевидно, не є фаворитом чинної влади.

«Можу переконливо заявити, що голосування за питання Чорткова не відбувалося просто. Не секрет, що з політичних мотивів Галичина, а зокрема Тернопільщина, часто ігнорується чинною владою. Про те, що дане питання не є політичним мені разом з Ярославом Сухим вдалося переконати представників парламентської більшості, членів профільного Комітету, які і винесли вдруге це питання на розгляд сесії. Не дивлячись на те, що ми з Ярославом Сухим представники різних політичних сил, нам вдалося уникнути політичних умовностей, і налагодити співпрацю в даному питанні на користь громади Чорткова та області. Результат голосування – 313 голосів «за» – це переконлива перемога, яку нам спільно з співавторами Постанови та опозиційними парламентськими фракціями вдалося здобути для Чорткова», – розповів В.Деревляний.

\"\"

Присутні в залі депутати та запрошені схвальними оплесками підтримали народного депутата та подякували за сприяння і допомогу Чорткову.

Під час спілкування про наболіле, депутати міської ради поскаржилися на труднощі, які виникли в місті у зв’язку з неприйняттям обласного бюджету. За їх словами, через бездіяльність Тернопільської обласної ради, місто та район не в силі вижити на 1\\12 фінансування. Неприйняття обласного бюджету найближчим часом призведе до того, що бюджетні установи залишаться без зарплат працівникам, а боргові ями за комунальні послуги стнуть нездоланними.

Василь Тимофійович розділив думку чортківчан, підкресливши на критичності ситуації в області.

«Ви пам’ятаєте, коли наша політична сила була представлена в обласній раді. Коли виникли труднощі у роботі ради, ми не трималися за посади та мандати, а написали заяви і пішли на перевибори. В даному випадку, іншого виходу, окрім, перевибори теперішньої обласної ради я не бачу. Майже рік сесії не проводяться, бюджет не прийнятий, рада нелегітимна. Ще до депутатських канікул, я зареєстрував у Верховній Раді Постанову про перевибори до Тернопільської обласної ради. Згідно цього документу вибори мали відбутися 15 вересня, але не сталося… Сподіваюся, що тепер, у жовтні під час розгляду цієї Постанови у профільному Комітеті, вона буде позитивно розглянута. У випадку її підтримки Комітетом та сесією Верховної Ради, згідно закону в грудні ще можна буде провести вибори та прийняти бюджет. В іншому випадку, область втратить необхідне фінансування і бюджетна сфера залишиться у вкрай складному становищі», – резюмував народний депутат.