«Батьківщина» вимагає скликати спеціальне засідання щодо «зачистки неугодних» в УНІАН, – заява партії

Ситуація з масовою розправою з «неугодними» журналістами в інформаційному агентстві УНІАН має бути розглянута на спеціальному засіданні Комітету ВР з питань свободи слова.

З такою ініціативою виступили представники «Батьківщини», – йдеться в заяві партії у зв’язку з розгортанням подій навколо звільнення кореспондента УНІАН у Брюсселі Сергія Воропаєва.

«Упродовж тривалого часу ми спостерігаємо за деградацією агентства, яке колись було еталоном інформаційної журналістики, а нині перетворюється на низькорозрядний ресурс для публікації сумнівних новин та політичного фейку», – зазначено в заяві «Батьківщини».

«З моменту приходу в УНІАН нового менеджменту агентство залишили практично всі люди, які складали кістяк професійної команди та не боялися оскаржувати абсурдні дії керівництва: когось звільнили, хтось пішов за власним бажанням, не чекаючи принизливих наказів, когось усунули від роботи, перевівши в нікому непотрібний відділ», – йдеться в заяві.

«Зараз права на роботу брутально позбавляють кореспондента УНІАН в Брюсселі. Ми багато років знаємо Сергія Воропаєва як суперпрофесійного журналіста, завдяки зусиллям і роботі якого євроінтеграційна тема в Україні завжди супроводжувалася якісними новинами, цінними ексклюзивами та розлогими інтерв’ю «звідти», – заявили в «Батьківщині».

«З того, що відомо про ситуацію зі звільненням Сергія та помстою його «неугодним» київським колегам, ми робимо попередні висновки принаймні про грубе порушення трудового законодавства. З огляду на це, ми вимагаємо скликання спеціального засідання Комітету ВР з питань свободи слова», – підкреслено в заяві.

«Жодна «мантра» про право приватного власника керувати своїм ЗМІ як завгодно не може бути виправданням згортанню свободи слова та утискам прав журналістів», – наголосили в «Батьківщині».