«Чи вільна чи ув’язнена, Юлія Тимошенко завжди заявляла, що Україна для неї понад усе!», – Василь Деревляний

Про євроінтеграційні процеси в Україні та перебіг Ялтинського форуму під час прямого ефіру на Тернопільському обласному державному телебаченні минулої п’ятниці говорив народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляний.

За словами політика, партія «Батьківщина» входить в ЄНП (Європейської народної партії).

«Наш лідер Юлія Тимошенко завжди заявляла та скеровувала наш ідеологічний вектор до євроінтеграції, робила все для того, щоб Україна стала частинкою європейської спільноти. Саме за її ініціативи, завдяки її старанням, «Батьківщина» є складовою Європейської народної партії – найбільшої партії Європарламенту», – розповів В. Деревляний.

Під час цьогорічного Ялтинського форуму, Юлія Володимирівна звернулася з листом до учасників форуму.

«У своєму листі, наш лідер просить провідних європейських політиків звернути увагу на важливих проблемах України. Зокрема, – питанні створення виборчої системи за європейськими стандартами, яка унеможливлює фальсифікації та спотворення волевиявлення виборців. Наголошує на усуненні ризику використання інструменту референдуму в умовах непоінформованого суспільства, внесенні змін до Конституції прозорим та правовим шляхом фахівцями незалежними від Адміністрації Президента. Не зовсім добре, коли Конституцію в Україну пишуть з відданістю Президента, а не народу України, адже така Конституція далеко не відповідає вимогам ЄС. В умовах авторитарної влади, Юлія Володимирівна звернулася до представників євроспільноти за підтримкою та наглядом у дотриманні законності на шляху України до підписання Угоди з Євросоюзом», – наголосив народний депутат.

На переконання Василя Деревляного, вибіркового правосуддя, в країні, яка хоче стати частиною Європи, не може бути.

«Депутатська фракція «Батьківщина» у Верховній Раді робить усе для того, щоб досягти цього цивілізованого, європейського життя для народу України. Ми працюємо над тим, щоб євроінтеграційні закони приймалися парламентом якомога швидше у тій редакції, яка не суперечить вимогам Євросоюзу, Законодавству України та захищають українську націю. Та основне на шляху до євроінтеграції, і про це заявляють, – цього вимагають всі представники країн Європи та Америки, – це звільнення Юлії Тимошенко, яка є символом демократії, справедливості та волі України. Сьогодні європредставники вже не рекомендують, а ультимативно вимагають від правлячому режиму в Україні волі для політичного в’язня Юлії Тимошенко. Вона в свою чергу просить не акцентувати на цьому уваги, адже чи вільна чи ув’язнена, наш лідер завжди заявляла, що Україна для неї понад усе!», – підкреслив народний депутат.

За словами політика, наша держава має беззаперечні аргументи, щоб уникнути впливу Росії на євроінтеграційні процеси в України, а саме: «віра та прагнення європейського життя переважної більшості політикуму, представників ЗМІ, а основне, – української нації», – резюмував Василь Деревляний.

Також під час прямого ефіру на обласному телебаченні Василь Деревляний обговорив актуальні питання Тернопільщини, до вирішення яких він доклав максимум зусиль. Зокрема: отримання статусу міста обласного значення Чортковом та виїзне засідання парламентського Комітету з питань транспорту та зв’язку, що відбудеться у Тернополі 16 жовтня для вирішення проблем транспортного сполучення та стану дорожнього покриття в області.