Звільнення Юлії Тимошенко до 21 жовтня є принциповим, – віце-президент ЄНП

Лікування та звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко є принциповим у відносинах Європи та України, заявив віце-президент Європейської народної партії, депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський в ефірі \”5 каналу\”.

Він наголосив, що справа Юлії Тимошенко має бути вирішена до зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, яка відбудеться наприкінці жовтня.

Яцек Саріуш-Вольський зазначив, що невиконання  до 21 жовтня цього критерію завадить підписанню Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

\”Справа Юлії Тимошенко є символічною – угода про асоціацію не буде підписана, якщо вона не буде звільнена, тому що це принцип Європейського союзу. Отже, ми очікуємо кінцевого рішення, коли вона зможе поїхати на лікування, і до 21-го жовтня це питання має бути вирішено\”, – наголосив віце-президент ЄНП.

\”Якщо умови ЄС не будуть виконані, то немає жодних маневрів, жодних можливостей для підписання. Це має відбутися зараз, якщо це буде виконано пізніше – я думаю, що Україна запізниться\”, – наголосив він.