Рішення Вищого спецсуду напередодні саміту демонструє подвійні стандарти української влади, – заява «Батьківщини»

У переддень можливого підписання історичної Угоди про асоціацію з Європейським Союзом українська влада вчергове плюнула в обличчя ЄС.

Так у партії «Батьківщина» прокоментували рішення Вищого спеціалізованого суду України повернути повторну заяву Юлії Тимошенко про перегляд вироку у \”газовій справі\”.

Цю заяву захист подав повторно 9 жовтня, «подарувавши» Януковичу ще один юридичний шлях розв’язання проблеми вибіркового політично вмотивованого правосуддя.

«Янукович цинічно знехтував цим подарунком, продемонструвавши Європі подвійні стандарти», – зазначили в партії Юлії Тимошенко.

Там підкреслили, що рішення Вищого спецсуду з’явилося «у той час, коли в своєму рішенні від 24 вересня Комітет міністрів Ради Європи висловив занепокоєння щодо невиконання Україною рішення ЄСПЛ у справі Юлії Тимошенко, а також глибоку стурбованість у зв’язку з непередачею скарги Юлії Тимошенко до Верховного Суду України, що, на думку Комітету міністрів, було здійснено з формальних неналежних підстав».

«Сьогодні Вищий спеціалізований суд вчергове позбавив головного політичного опонента діючого українського президента, лідера опозиції Юлію Тимошенко права на справедливий судовий розгляд в українських судах. Це вчергове свідчить про відсутність правосуддя для політичних опонентів діючого режиму в судах на території України», – йдеться в заяві.

«Захист Юлії Тимошенко негайно проінформує про ці ганебні дії Комітет міністрів Ради Європи як орган, який, згідно з європейською конвенцією, уповноважений контролювати виконання рішень Європейського суду», – повідомили в «Батьківщині».