Лановецькі «регіонали» проти підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом

\”Вчора під час другого пленарного засідання сесії Лановецької районної ради представники Партії регіонів виступили проти проекту рішення «Про звернення до Президента України, Прем\’єр- міністра України, Голови Верховної Ради України про підтримку курсу на євроінтеграцію».

Озвучував проект рішення голова фракції ПР в районній раді. Але після того,  як мною – керівником фракції «Батьківщина» було внесено суттєву поправку до проекту щодо виконання основної умови підписання Угоди про асоціацію – звільнення Ю.В.Тимошенко,  районне керівництво «регіоналів» свою думку різко змінило.

Внесення поправки депутати підтримали, адже всі розуміють, що виконання заходів та рекомендацій саме в повному обсязі є запорукою підписання Угоди про асоціацію. Але вже при голосуванні за проект вцілому, представникам опозиції не вистачило голосів. Депутати від ПР, наслідуючи своє залякане керівництво ( голову райради та голову райдержадміністрації), участі в голосуванні не брали.

Ось так, Президент робить заяви одні, а його дрібні чиновнички на місцях ведуть свої політичні ігри\”.

Голова Лановецької РО ВО «Батьківщина»,

керівник фракції «Батьківщина»

у Лановецькій районній раді

Руслана Кушнір

Документ:

Президенту України В.Ф.Януковичу,

Прем’єр-міністру України М.Я.Азарову,

Голові  Верховної Ради України В.В.Рибаку

Звернення

депутатів Лановецької районної ради

про підтримку курсу на євроінтеграцію

Після здобуття незалежності Україна відразу стала помітним державним утворенням у європейському розкладі сил. В Європі вона посідає друге місце за площею, поступаючись лише Росії, та шосте місце за населенням, знаходячись в самому центрі європейського континенту на перехресті торговельних, фінансових, енергетичних шляхів та інформаційних потоків. На сьогодні увага світу прикута до України. Відновлення історичних традицій європейської орієнтації України відбулося з проголошенням незалежності. Тому європейський вибір України зумовлений усвідомленням інтеграції як фактора сприяння державній незалежності, безпеці, політичній стабільності, економічному розвитку, інтелектуальному процесу, відновлення європейської сутності країни.

Курс на європейську інтеграцію України закріплений у національному законодавстві, зафіксований у програмі та щорічному посланні Президента України, у програмових положеннях більшості політичних сил, які представлені у Верховній Раді України нинішнього скликання.

2013 рік може стати історичним та вирішальним для євроінтеграційних прагнень українського суспільства. Послідовність у виконанні Україною рекомендацій, викладених  у резолюціях Європейського Парламенту та висновках Ради ЄС, є дуже важливою для подальшого проведення реформ і руху нашої держави у напрямку євроінтеграції. Звертаємося до Президента України та Верховної Ради України забезпечити здійснення Україною всіх кроків для повного виконання погоджених з Європейським Союзом заходів та рекомендацій – найперше зробити відповідальний вчинок : звільнити Ю.В.Тимошенко та припинити вибіркове правосуддя в Україні, а також активізувати діяльність щодо прийняття регуляторних актів держави, спрямованих на адаптацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу.Також є важливим, аби Україна та ЄС зробили спільні кроки, які дозволять на Третьому саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013  р. підписати Угоду про асоціацію, включаючи створення всеохоплюючої та поглибленої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Вступ України до Євросоюзу дозволить нам приєднатися до одного з самих відкритих світових ринків, більшого ніж ринки США та Японії. ЄС – це єдиний гармонізований ринок з майже 500 млн. користувачами та 30 млн. фірм і компаній, що виробляють та користуються товарами за єдиними правилами та стандартами. Рівноправне членство в ЄС дозволить українським виробникам вільно вести торгові операції на європейському ринку та змусить їх до підвищення якості товарів,що забезпечить їхню конкурентоздатність та інтереси споживачів  України.

Для України європейська інтеграція — це шлях модернізації економіки, залучення іноземних інвестицій і новітніх технологій, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного товаровиробника, можливість виходу на єдиний внутрішній ринок ЄС.

Євроінтеграція відкриває нові перспективи для партнерства, економічної інтеграції, співробітництва та проведення економічних і соціальних реформ, направлених на розвиток: функціонуючої ринкової економіки, монетарної та фіскальної політики, політики обмінного курсу, соціальної сфери, зайнятості, зменшення бідності, регіональний розвиток, сталий розвиток держави і суспільства.

Процес вступу держави до ЄС стимулює внутрішні політичні, економічні та соціальні реформи усіх сфер суспільного життя: від конституційних засад до комунальних тарифів, від системи оподаткування до гарантій прав людини.

Ми, депутати Лановецької районної ради, підтримуємо європейський вибір України як шлях наближення до стандартів демократії, громадянського суспільства, верховенства права та забезпечення прав і свобод людини та закликаємо Президента України, Кабінет Міністрів України та Верховну Раду України підтвердити закріплений в законодавстві України курс на європейську інтеграцію і вжити всі необхідні заходи для підписання Угоди про Асоціацію України та Європейського Союзу у 2013 році.

15 жовтня 2013 року

(друге пленарне засідання)