Молодь ЄНП закликає Януковича звільнити Юлію Тимошенко

Молодь Європейської народної партії закликає президента України Віктора Януковича виконати умову ЄС, необхідну для підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті в листопаді, і звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко.

\"\"

Про це йдеться у зверненні Молоді ЄНП, оприлюдненому сьогодні на прес-конференції у Києві головою ВМГО \”Батьківщина Молода\” Іваном Крульком.

\”Молодь ЄНП закликає Вас як можна швидше усунути останній бар\’єр для підписання Угоди про асоціацію і негайно звільнити Юлію Тимошенко, яка, як встановив Європейської суд з прав людини, була заарештована незаконно і свавільно\”, – йдеться у зверненні.

Молодь ЄНП сподівається на підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті в листопаді цього року і \”вітає всі зроблені Україною кроки для виконання критеріїв Порядку денного асоціації Україна-ЄС\”.

\”У той же час ми стурбовані тим, що до цих пір можливість підписання цієї угоди є заблокованою через затягування українською владою з виконанням ключової умови Європейського Союзу, а саме – вирішення проблеми вибіркового правосуддя та звільнення лідера української опозиції пані Юлії Тимошенко\”, – наголошується у зверненні.

Крім того, Молодь ЄНП звертається до Януковича, як гаранта Конституції, із закликом забезпечити неухильне дотриманням прав і свобод громадян, в тому числі права на мирний протест.

\”Ми з подивом дізналися про недемократичне рішення українського суду щодо заборони проведення політичних акцій поблизу Вашої адміністрації\”, – наголошується у зверненні.

Лист підписали представники молодіжних організацій 9 країн-членів ЄС.
Голова ВМГО \”Батьківщина Молода\” Іван Крулько повідомив, що разом із зверненням до адміністрації президента Молодь ЄНП планує також передати Резолюцію щодо демократичних процесів в Україні, прийняту в Бухаресті Радою Президентів Молоді ЄНП.

\”Ми сподіваємося, що наш лист не залишиться поза увагою\”, – сказав Крулько.

У свою чергу Генеральний Секретар Молоді Європейської народної партії Колм Лаудер зазначив, що підписання Угоди про асоціацію сприятиме розвитку демократичних процесів в Україні.

Молодь Європейської народної партії (YEPP) – молодіжне крило найбільшої партії Європи, яка об\’єднує 57 правоцентристських молодіжних політичних організацій з понад 35 країн Європи.