Freedom House: ЄС не піде на поступки Януковичу щодо Юлії Тимошенко

Час Віктора Януковича позитивно вирішити питання Юлії Тимошенко спливає, заявив в інтерв’ю «Голосу Америки» виконавчий директор правозахисної організації Freedom House, а в минулому високопосадовець Державного департаменту США Девид Креймер.

На думку експерта, президент України, затягуючи вирішення проблеми, занадто ризикує провалити Вільнюський саміт, на якому очікується підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

«На цьому етапі все залежить від президента Януковича, і я сподіваюсь, він не помилиться. Він наблизився занадто близько, час спливає», – заявив Девід Креймер.

«Якщо він думає, що ЄС відступить і підпише угоду незалежно від того, що він вирішить з Тимошенко, я думаю, він помиляється. Адже після Вільнюса Україна почне готуватися до президентських виборів 2015 року, і я думаю, ситуація з демократією та дотриманням прав людини лише погіршиться, оскільки Янукович буде усіма силами триматися за владу», – сказав директор Freedom House.

Дейвид Креймер висловив сподівання, що Янукович вирішить питання Юлії Тимошенко таким чином, аби Україна змогла підписати угоду з ЄС. Він також підкреслив, що звинувачення проти Юлії Тимошенко повинні бути скасовані.