Василь Деревляний: «Парламентський Комітет готовий до прийняття рішень на користь Тернопільської області та її жителів»

Коментар народного депутата України, члена Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та зв’язку Василя Деревляного:

«У відповідь на заяви голови Тернопільської ОДА з приводу перенесення дати проведення засідання транспортного Комітету щодо розгляду проблем стану доріг та транспортного сполучення на Тернопільщині, хочу наголосити, що зміст цих заяв не відповідають дійсності.

У коментарях місцевих ЗМІ йдеться про те, що губернатор області чомусь вирішив, що дату засідання перенесли через те, що голові та членам Комітету потрібен час, щоб підготуватися до обговорення проблем Тернопілля. Але чи приїхали б члени Комітету до Тернополя, не бажаючи обговорювати та вирішувати анонсовані питання? Однозначно, ні! Проблема в іншому.

Почувши доцільну критику від голови комітету під час виїзного засідання, замість того, щоб виправити власні недоопрацювання, голова Тернопільської ОДА розіграв черговий спектакль, де роль винуватців перекинув на парламентський Комітет та його представників.

Насправді ж, через неналежну підготовку представників ОДА до виїзного засідання 18 жовтня, голова Комітету звернувся з проханням до губернатора Тернопільщини, щоб до середи, 23 жовтня обласні очільники краще підготувалися по темі: попередньо надіслали свої пропозиції щодо проблем, які мають розглядатися в рамках компетенції Комітету. Не дивлячись на це, станом на 15 годину, 23 жовтня пропозиції ані в усній, ані в письмовій формі з Тернопільської ОДА так і не надійшли.

Варто зазначити, що сьогодні свої пропозиції до секретаріату привіз міський голова Тернополя. Також, вчора у секретаріаті Комітету побував і керівник транспортного департаменту Тернопільської ОДА, але він лише цікавився формою подання пропозицій, самих пропозицій Комітет досі не отримав.

Як ініціатор розгляду проблем Тернопільщини в Комітеті з питань транспорту та зв’язку, я вкотре звертаюся до представників виконавчої влади краю з проханням не грати в закулісні ігри, а взятися до виконання своїх прямих обов’язків – працювати для області та громадян.

Вкотре прошу місцеві ЗМІ не спекулювати, не політизувати питання, які не мають політичного забарвлення, але вирішення яких вельми залежить від нашої спільної роботи на користь майбутнього Тернопільщини.

Наголошую, Комітет готовий до розгляду і опрацювання пропозицій місцевої виконавчої влади, готовий до прийняття рішень на користь Тернопільської області та її жителів».