Парламент включив до порядку денного на наступний тиждень опозиційний законопроект №3479

Верховна Рада включила до порядку денного на наступний тиждень опозиційний законопроект №3479 про заборону вибіркового правосуддя та зняття перешкод до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Він був включений до порядку денного в пакеті із двома проектами законів, які стосуються лікування Юлії Тимошенко закордоном.

Спікер парламенту повідомив, що на нараді керівників фракцій було досягнуто домовленості про включення до порядку денного усіх трьох законопроектів.

Він поставив на голосування законопроект №3479, внесений трьома опозиційними фракціями; «Про внесення змін у статтю 84 Кримінального кодексу України щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі» (№3461), внесений Анжелікою Лабунською; та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо лікування засуджених за кордоном» (№2453а) Сергія Міщенка.

За включення до порядку денного усіх трьох законопроектів на наступний пленарний тиждень проголосували 367 народних депутатів.

Перед цим Арсеній Яценюк із парламентської трибуни заявив, що опозиція вимагає включити до порядку денного цей законопроект: «Розуміючи, що наші політичні опоненти не погодяться на включення лише нашого законопроекту, ми готові проголосувати за включення до порядку денного законопроекту, який внесено опозицією і який відповідає вимогам ЄС, і інших двох актів законодавства, на яких наполягає Партія регіонів», – наголосив Арсеній Яценюк.

В інтерв’ю журналістам після голосування Арсеній Яценюк зазначив, що законопроект опозиційних фракцій – єдиний серед цих трьох проектів законів, який відповідає критеріям ЄС і нашим міжнародним зобов\’язанням: «Інші законопроекти не мають відношення до підписання Угоди».

Голова Політради «Батьківщини» нагадав, що у вівторок до Києва прибуде місія Кокса-Кваснєвського і висловив упевненість, що законопроект №3479 «може бути основою для переговорів».

«Ми чітко заявили: Янукович не вніс свій закон, Партія регіонів не внесла свій закон. Ми як опозиція внесли законопроект. Голосуємо його в першому читанні, а далі в рамках тристоронніх консультацій – місія Європарламенту, Віктор Янукович і українська опозиція – підписуємо остаточну редакцію, голосуємо і зразу вводимо його в дію. І підписуємо Угоду з ЄС», – підкреслив Арсеній Яценюк.