Генпрокуратура розслідуватиме акти вандалізму на Тернопільщині

Народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщтина» Василь Деревляний звернувся з офіційним листом до Генпрокурора.

«Протягом останнього часу на Тернопільщині відбувається вчинення актів вандалізму над пам\’ятниками героям національно – визвольної боротьби, провіднику ОУН Стапанові Бандері. Випадки пошкодження пам’ятників вже трапилися в Тернопільському, Лановецькому та Теребовлянському районах», – йдеться у депутатському зверненні Василя Деревляного переданому сьогодні, 25 жовтня на адресу Генпрокуратури України.

Нагадаємо, що напередодні свята Покрову, 14 жовтня в місті Ланівці невідомі особи розбили таблицю з написом «Вічна пам\’ять героям УПА», а у селі Козівка Тернопільського району поглумилися над пам\’ятником Степанові Бандері (пам\’ятник намагалися розбити зубилом). В ніч на 25 жовтня в місті Теребовля та селі Струсів Теребовлянського району невідомими скинуто погруддя Степану Бандері. В місті Теребовля погруддя частково пошкоджене. У селі Струсів погруддя пошкоджено, а на постаменті червоною фарбою намальовані зірки.

«Історія УПА з її героїчними постатями є вкрай близькою і цінної для кожного жителя області, а особливо для тих, чиї рідні брали безпосередню участь у цих визначних історичних подіях. А тому, зазначені акти вандалізму спричиняють значний негативний резонанс серед населення і сприяють дестабілізаційним процесам», – переконано заявляє народний депутат у звоєму зверненні.

У зв’язку з вищезазначеним, Василь Деревляний звернувся до Генпрокурора України: «згідно чинного законодавства України, вжити невідкладних заходів для якнайшвидшого встановлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у зазначених пошкодженнях пам’ятників Степанові Бандері, героям УПА, а також для мобілізації діяльності усіх правоохоронних органів задля запобігання у подальшому таким актам вандалізму на Тернопільщині».

\"\" \"\"