Василь Деревляний: «Кожен з нас має зайняти своє місце в процесі роботи та боротьби з режимом»

Вчора, 27 жовтня в Тернополі відбулися збори депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів Тернопільської області, від Всеукраїнського об\’єднання «Батьківщина».

\"\"

Участь в зборах взяло 305 учасників.

\"\"

Збори проводив народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний. Серед запрошених – члени Політради партії ВО «Батьківщина»: народний депутат України, голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Роман Ілик та депутат Чернівецької обласної ради, голова Чернівецької обласної організації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян.

\"\"

Зібрання традиційно розпочалося (і завершилося) з виконання державного гімну України.

Головуючий Василь Деревляний передусім подякував учасником та запрошеним за присутність та участь в важливому партійному зібранні. Він наголосив, що об’єднавчі процеси на Тернопіллі практично завершені, а основною метою була та залишається: спільна політична боротьба з правлячим антиукраїнським режимом.

\"\"

За інформацією Василя Тимофійовича, до партії ВО «Батьківщина» на Тернопільщині вступили: 91 представник від партії «Фронт змін» та 13 партійців від ПРП.

«Я хочу сьогодні подякувати представникам від ПРП та «Фронту змін» за підсилення позицій нашої політичної команди. Тепер кожен має зайняти своє місце в процесі роботи та боротьби. Час закотити рукави і працювати на користь області, краян, на користь України, для  перемоги. Наш партійний колектив був і буде залишатися єдиним, непереможним, незламним та монолітним», – підкреслив голова Тернопільської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

\"\"

За його словами, збільшення команди має додати сил «Батьківщині» у основних пріоритетних завданнях: визволення Юлії Тимошенко, її участь у виборах Президента 2015 року та остаточна перемога владного режиму Януковича.

«Режим робить все для того, щоб Тимошенко знищити і морально, і фізично. Але завдяки нашій спільній позиції, нашим спільним акціях, позиції світового співтовариства, їм не вдається цього зробити», – підкреслив Василь Деревляний.

Він розповів, що на даний час у Верховній Раді України зареєстровано три законопроекти, покликані на виконання основної вимоги Євросоюзу, на шляху підписання Угоди з Україною, щодо надання можливості лікування за кордоном та звільнення Юлії Тимошенко.

«Найкраща редакція цього законопроекту «Про заборону вибіркового правосуддя і зняття перешкод для підписання Асоціації між Україною Європейським Союзом» була зареєстрована керівниками трьох парламентських опозиційних фракцій «Батьківщини», «Свободи» та УДАР. Два інших, зареєстровані Міщенком та Лобуцькою  чітко відповідають вимогам режиму Януковича по відношенню до нашого лідера та її дискредитації. Не дивлячись на це, Юлії Тимошенко звернулася до нас з вимогою обов’язково голосувати за один з цих законопроектів, в залежності від того, який схвально оцінить комісія ЄС, очолювана Александром Кваснєвським та Петром Кокс. Вона наголосила, що для України немає більшого пріоритету, ніж укладення угоди між Україною та Європейським Союзом», – прокоментував народний депутат.

Василь Деревляний пригадав, що під час виборів Президента 2010 року, Тернопільська обласна організація дала один з найкращих результатів підтримки Юлії Тимошенко.

«Тоді понад 89% жителів області підтримали лідера «Батьківщини». Сьогодні ми робимо все можливе, щоб Юлія Володимирівна здобула волю та під час участі в виборах 2015 року, Тернопільщина вкотре підтримала її. Але цього разу ще більше та чисельніше», – зазначив політик.

\"\"

Після виступу голови ТОО ВО «Батьківщина», до трибуни для виступу були запрошені: голова Козівської районної ради, голова Козівської партійної організації ВО «Батьківщина» Петро Репала, керівник фракції «Батьківщина» у Чортківській районній раді, голова Чортківської районної організації ВО «Батьківщина» Віктор Шепета, керівник фракції «Батьківщина» у Зборівській районній раді, голова Зборівської районної організації ВО «Батьківщина» Михайло Пінь, депутат Тернопільської міської ради, член бюро Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина» Тарас Юрик, міський голова м. Підгаєць Тетяна Левкович, депутат Бережанської міської ради від фракції «Батьківщина» Леонід Береговський, а також запрошені народні депутати.

\"\" \"\"

Представники різних рівнів та рад, представники органів місцевого самоврядування ділилися досвідом, обговорювали актуальні соціальні та економічні питання життєдіяльності області та України.

\"\"

Також, йшлося про плани щодо майбутньої роботи на користь партії «Батьківщина», її лідера Юлії Тимошенко, а також жителів області та зокрема: села, селища, міста, району, які представляють учасники зборів.

\"\" \"\"

Підсумувати сказане та почуте під час зібрання мали можливість запрошені.

\"\"

«Дійсно не простий час сьогодні в Україні… Нас об’єднує одна політична сила, один лідер, одна держава, вкінці – кінців – одна біда – режим Януковича. І мені надзвичайно приємно сьогодні бачити вас – таку чисельну, потужну команду на чолі з таким потужним лідером Василем Деревляним, який не зрадив інтересів України, який завжди стоїть на позиціях партії і не тільки вас підтримує, але й нашу – Чернівецьку область», – підкреслив голова Чернівецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян.

Привітав учасників зборів і голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Роман Ілик.

\"\"

Народний депутат закликав однопартійців запастися силами та бути дуже уважними, бо правлячий режим як ніколи посилив увагу до Західної України та партій, які тут найбільше популярні.

«Режим вже встиг випробувати свої брудні технології  на прикладі місцевих виборів до Тернопільської міської та обласної рад. Щось подібне пережила і Львівська «Батьківщина», якій правляча бандитська влада фактично не дозволила бути представленими у міській та обласній радах Львівщини. Тим не менше, ми були та залишаємося лідерами в підтримці наших краян, а це найголовніше. Ще одне наша перевага – це взаємна підтримка та тісна співпраця між головами обласних партійних організацій, в єдності нам не страшні жодні провокації та брудні технології влади.  Режим боїться цього і особливо тепер робитиме все, щоб знищити популярні партії на Західній Україні. Наше завдання триматися гідно, активно працювати у підготовці до виборів місцевих рад та виборів Президента України», – резюмував  голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Роман Ілик.

Збори депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів Тернопільської області, від Всеукраїнського об\’єднання «Батьківщина» завершилися підписанням заяви та урочистим покладанням квітів до пам’ятників Тараса Шевченка, Йосифа Сліпого та Степана Бандери.

\"\" \"\" \"\"

Заява

зборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів Тернопільської області, від Всеукраїнського об\’єднання «Батьківщина»

Ми, учасники зібрання депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів Тернопільської області, від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» підтримуємо обраний шлях здійснення євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом

Як уповноважені представники органів місцевого самоврядування відповідально засвідчуємо переваги європейської інтеграції, високих стандартів соціального і культурного рівня життя, за якими живуть європейські держави.

Підтримуючи прагнення українського народу до кращого життя, вимагаємо від керівників держави прискорити євроінтеграційні процеси в Україні і  в найкоротші терміни здійснити кроки, які б підтвердили прагнення України бути повноправним членом Європейської спільноти.

На сьогодні Європа залишила  єдину вимогу владі України, яку необхідно виконати на цьому шляху – звільнити Юлію Володимирівну Тимошенко.

Провідні політики світу, керівники держав, міжнародні організації в один голос вимагають звільнення лідера української опозиції.

Юлія Володимирівна Тимошенко –   людина, для котрої Україна понад усе, людина, яка здатна дати нашій державі якісно новий проєвропейський курс розвитку та життя.

Ми, депутати місцевих рад, сільські, селищні та міські голови Тернопільської області, від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», звертаємося до Президента України та Верховної Ради України забезпечити здійснення Україною всіх умов для повного виконання погоджених з Європейським Союзом заходів та рекомендацій – найперше зробити відповідальний вчинок: звільнити  Ю.В.Тимошенко та припинити вибіркове правосуддя в Україні, активізувати діяльність, спрямовану на адаптацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу, що забезпечить підписання на Третьому саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада 2013  р. Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Прийнято зборами депутатів місцевих рад,

сільських, селищних та міських голів

Тернопільської області, обраних від

Всеукраїнського об\’єднання «Батьківщина»,