Представники Тернопільської міської організації партії «ВО «Батьківщина» долучилися до святкування 95-ої річниці створення ЗУНР

Цього дня, 1 листопада 1918 p., через 600 років іноземного поневолення, у Львові виникла національна Українська держава – Західноукраїнська Народна Республіка.

Представники міської організації «ВО «Батьківщина» традиційно взяли участь у святкуванні з нагоди 95-ї річниці проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. У м. Тернополі відбулася урочиста хода від Храму Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії до Микулинецького кладовища та поминальний молебень на могилах українських Січових стрільців.

\"\"

ЗУНР створювалася і функціонувала за складних внутрішніх та зовнішніх обставин. Однак, незважаючи на своє відносно нетривале існування, стала яскравим проявом віковічного прагнення української нації бути повновладним господарем на своїй етнічній території, зорганізувати власну національну державу.

Хотілося б, щоб кожен свідомий українець ще раз замислився над подіями того часу, проаналізував значення та роль ЗУНР в процесі національного державотворення й віддав шану борцям за незалежність України.

Слава Україні! Героям Слава!