«Батьківщина» наполягатиме на розгляді законопроекту Лабунської за процедурою «аd hoc»

Свідомий зрив депутатами фракції Партії регіонів сьогоднішнього засідання комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності є нахабною демонстрацією небажання влади виконати одну з головних вимог Європейського Союзу щодо припинення в Україні політичних переслідувань та звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Про це говориться у розповсюдженій заяві партії «Батьківщина».

«Для участі у засіданні профільного комітету з’явилися депутати від опозиційних фракцій і позафракційні депутати, однак засідання було свідомо проігноровано представниками Партії регіонів, у зв’язку з чим для роботи комітету не вистачило кворуму», – зазначається у заяві.

У «Батьківщині» нагадали, що порядок денний роботи комітету передбачав, зокрема,  розгляд законопроекту №3461 народного депутата Лабунської, позитивно оціненого європейською місією.

«Розгляд даного законопроекту комітетом Верховної Ради з наступним ухваленням його у сесійній залі вмикає зелене світло на шляху України до підписання угоди з ЄС про асоціацію на Вільнюському самміті. Проте, діючи за вказівкою Адміністрації Президента провладні депутати намагаються заблокувати компромісну законодавчу ініціативу, поставивши під питання європейську перспективу 46-мільйонного українського народу», – говориться у заяві.

«Будь-які пояснення парламентських вождів Партії регіонів щодо неможливості їхніх депутатів взяти участь у засіданні – брехня і лицемірство, породжені страхом Віктора Януковича перед звільненням з в’язниці Юлії Тимошенко. Зважаючи на «розстрільні» порядки у команді президента, йому достатньо  одного кивка для того, щоб депутати-регіонали не тільки підтримали законопроект Лабунської на комітеті, але й забезпечили його успішне проходження у парламенті», – наголошують у «Батьківщині».

«Саме тому ми звертаємося особисто до Віктора Януковича із вимогою припинити ігри в наперстки з українським народом і європейським співтовариством. На президентові особисто лежить вся відповідальність за виконання ключових вимог ЄС на шляху до підписання Угоди», – підкреслюється в заяві.

«Батьківщина» наполягає на тому, що законопроект може бути розглянутий і без висновків профільного комітету за процедурою «аd hoc», яка передбачена регламентом Верховної Ради України.