Законопроекти щодо звільнення та лікування Юлії Тимошенко за кордоном розглядатимуться першими (ОНОВЛЕНО)

На вимогу фракції «Батьківщина» законопроект за авторства депутата Анжеліки Лабунської щодо звільнення Юлії Тимошенко розглядатиметься в парламенті у четвер першим питанням.
За порядок денний, у який на вимогу опозиції внесено відповідні правки, проголосували 366 народних депутатів.

Голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зазначив журналістам у парламентських кулуарах, що сьогодні опозиція вкотре «продемонструвала компромісність і європейський підхід»: «Ми добилися, щоб у четвер першим питанням порядку денного був законопроект, який дає можливість звільнити Юлію Тимошенко».

Він зазначив, що в четвер на засіданні парламенту будуть присутні представники спостережної місії Європарламенту президенти Пет Кокс і Александр Квасьневський.

«Сподіваємося, що це допоможе президенту прийняти правильне рішення», – додав Арсеній Яценюк.

За його словами, опозиція також чітко заявила, що готова розглядати законопроект про прокуратуру, ухвалення якого є однією з вимог ЄС. Він повідомив, що в три опозиційні фракції вже внесли до парламенту законопроект «Про внесення змін до закону про прокуратуру».

Опозиція також подала на розгляд парламенту проект постанови про створення ТСК щодо виборчого законодавства – як виборів президента, так і парламентських та місцевих  виборів.

«Ми очікуємо тільки одного – рішення Віктора Януковича. Ми як опозиція всі свої рішення вже прийняли і продемонстрували, що ми зробимо все для того, щоб Україна підписала Угоду з ЄС і для того, щоб виконати одну з ключових вимог – звільнення Юлії Тимошенко», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Окрім того, у середу, 6 листопада, о 15:00, профільний Комітет з питань законодавчого забезпечення  правоохоронної діяльності знову проведе засідання з метою розгляду зазначеного питання (законопроекти №3479, №2453-А, №3461 та 3526).

Нагадаємо, що у понеділок засідання Комітету не відбулося через відсутність кворуму в зв\’язку з тим, що всі представники Партії регіонів проігнорували це засідання.