Василь Деревляний підсумував роботу парламенту за рік, – Тернопільський прес-клуб

Нещодавно ми публікували думку народного депутата України, голови обласної організації партії «Батьківщина» Василя Деревляного про перший рік роботи Верховної Ради. Сьогодні він ділиться ще деякими висновками на цю та інші актуальні теми.

\"\"

«Я не можу сказати, що цей рік роботи новообраного парламенту пройшов плідно та, загалом, вдало для України і українців. Ситуація, коли переважна більшість належить провладній партії, зіграла свою негативну роль. Адже у відповідальні моменти голосування за законопроекти, ініційовані представниками опозиції, які могли б стати корисними для економіки та соціальної сфери нашої держави, підтримати незахищені верстви населення, захистити права громадян, провладана більшість ігнорувала ці пропозиції. Зате, за «помахом руки», вони ніколи не упускали можливості підтримати законопроекти, економічно корисні окремим групам «наближених» до Банкової людей.
Попри ці труднощі, можу виділити і позитивні моменти першого року діяльності Верховної Ради України. Головним з них вважаю єдність та злагодженість дій опозиційних фракцій «Батьківщини», «Свободи» та УДАРу. Фактично з перших днів роботи опозиційні депутати чітко задекларували свою позицію і, передусім, добилися цивілізованого голосування парламенту, без масового та неконтрольованого «кнопкодавства». Зараз, в процесі євроінтеграції, опозиція робить в парламенті все можливе, щоб якомога швидше та в правильній редакції були прийняті необхідні законопроекти, яких вимагає Євросоюз для підписання Угоди про асоціацію з Україною.
Щодо підсумків моєї особистої діяльності у Верховній Раді, то за рік мною було зареєстровано 9 законопроектів та подано 13 депутатських запитів, більшість з яких стосуються проблемних питань, порушення закону та (чи) прав громадян – жителів Тернопільської області. Підготовано декілька сотень депутатських звернень щодо проблем, з якими до мене зверталися жителі не лише Тернопільської, але й Вінницької, Закарпатської та Луганської областей, де працюють мої помічники. Мої громадські приймальні функціонують не лише в Тернополі, але і в кожному районі нашої області – в офісах місцевих партійних організацій «Батьківщини». Якщо ж говорити про конкретні вже досягнуті результати, то можу констатувати, що мені вдалося посприяти вирішенню декількох важливих питань. Зокрема, доклав максимум зусиль для того, щоб розглядалося та було прийняте парламентом питання надання Чорткову статусу міста обласного значення . Вірю, що цей новий статус покращить соціально-економічне становище як Чортківського району, так і всієї південної частини Тернопільської області.
Також завдяки депутатським запитам та зверненням вдалося зупинити масовий дерибан земель в області, яким вправно займалися деякі голови райдержадміністрацій. Вдалося захистити від так званої реорганізації, а, фактично, від закриття бюджетні установи краю: школи, лікарні, бібліотеки, не допустити масового скорочення їх працівників».

\”Тернопільський прес-клуб\” : http://pressclub.te.ua