Олександр Турчинов: Третій рік поспіль Україна живе лише за рахунок кредитів

Україна вже третій рік поспіль через \”недолуге керівництво Януковича та його команди\” живе лише за рахунок кредитних ресурсів.

Про це 10 листопада в ефірі ТВі сказав народний депутат, керівник Центрального штабу партії \”Батьківщина\” Олександр Турчинов.

\”Вони беруть кредити скрізь: ззовні, фактично випускають векселі замість розрахунків за енергетику, банківська система нашпигована облігаціями внутрішньої державної позики. Тобто фактично кредити накладаються на кредити\”, – зазначив він, наголосивши, що ця фінансова піраміда повинна найближчим часом обвалитись.

Турчинов нагадав, що лише півроку тому влада розповідала наскільки сильно любить Росію і розглядала питання вступу в Митний союз.

\”Курс змінився, тому що Європейський Союз та МВФ можуть відкрити більшу кредитну лінію, ніж Росія\”, – додав політик.

Разом з тим, на його думку, через штучну економічну кризу, яку створила влада, може відбутись обвал економіки.

За його словами, в такому випадку \”комуністи та представники Російської Федерації звинувачуватимуть в обвалі економіки підписану Угоду з ЄС\”.

\”Найнебезпечніша ситуація, яка може трапитись: підписана Угода і обвал економіки. Причому обвал економіки і підписана Угода – це зовсім не пов\’язані речі\”, – сказав Олександр Турчинов, пояснивши, що подібне може статись, \”тому що ця влада не здатна керувати країною\”.

\”Для того, щоб Угода, яку планує підписати Україна, набула реального змісту, є тільки один механізм – зміна цієї влади\”, – сказав він.

\”Нам потрібні реальні зміни, які зможуть провести лише ті політики від сьогоднішньої опозиції, які бачать в європейському розвитку свою перспективу, для яких це є стратегічна програма їх діяльності\”, – додав він.