Влада перешкоджає громадянам дістатися до Києва для участі у євромайдані

Перевізники Львівщини відмовляються везти людей на Народне Віче у Києві \”За європейську Україну!\”, яке відбудеться у неділю, 24 листопада.

Заступник голови Львівської обласної партійної організації ВО \”Батьківщина\” Олег Бас повідомив, що станом на вчора 15 перевізників відмовилися везти людей з Львівської області для участі у Народному Віче.

\”Всі перевізники, почувши ціль поїздки – Євромайдан, Київ, починають розповідати про те, що всі автобуси у них зайняті і взагалі їм наполегливо рекомендували не зв’язуватися із тими замовниками, хто у неділю їде до Києва\”, – сказав він.

\”Всі ці сценарії ми вже проходили багато разів у попередні роки. На жаль, це стало правилом, а не винятком. Переконаний, що людей ніхто і нічого не зупинить, бо зараз вирішується майбутнє кожного\”, – наголосив у свою чергу голова Львівської \”Батьківщини\” Роман Ілик.
Державтоінспекція забороняє автоперевізникам Чернігівської області здійснювати організовані пасажирські перевезення протягом п’ятниці, суботи та неділі, щоб не допустити виїзду людей до Києва для участі в акції «За європейську Україну!» 24 листопада.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської обласної організації партії «Батьківщина».

«Влада та правоохоронні органи чинять небачений тиск на перевізників з метою не допустити участі чернігівських патріотів в акції на підтримку євроінтеграційного курсу Україною», – зазначається у повідомленні.

«Чернігівська обласна партійна організація ВО «Батьківщина» висловлює обурення фактом тиску на автоперевізників і вважає, що в такий спосіб порушуються їх права та конституційні права громадян, які висловлюють свою політичну позицію», – говориться у заяві.

Голова Чернігівської обласної партійної організації «Батьківщини» Олександр Кодола, який побував цієї ночі у Києві на Євромайдані, повідомив, що сьогодні зранку навіть паломників, які з Чернігова їдуть до київських храмів, зобов’язують надавати пояснення щодо мети їхньої поїздки.

«Працівники ДАІ суворо забороняють виїжджати з Чернігова до Києва у п’ятницю, суботу та неділю. Перед пішохідним мостом ретельно перевіряється кожен автобус, який їде у столичному напрямі. Погрожують позбавленням ліцензій та іншими заходами впливу. І так само саме в ці дні влаштовують перевірки автобусів щодо начебто їх готовності до зими. Також на суботу-неділю дана вказівка жодний транспортний засіб від 6-ти і більше місць не випускати з Чернігова під будь якими приводами. Це стосується також і рейсових маршруток Чернігів-Київ», – зазначив Олександр Кодола.

«В той же час, за словами самих перевізників, їх змушують готувати автопарк для поїздки найманців від Партії регіонів на акцію проти Євроінтеграції 24–го листопада», – заявили у пре-службі Чернігівської облорганізації політсили.

Нагадаємо, у неділю, 24 листопада, у Києві відбудеться Народне Віче «За європейську Україну!» за участі опозиційних політичних сил та громадських організацій та всіх небайдужих громадян.