Віктор Шепета: «Найефективніший шлях побудови європейської України – подолання корупції»

На двадцять другому році незалежності Україна продовжує тонути у болоті тотальної корупції та бандитизму. Ще з далеких радянських часів перейшли у спадок молодій Україні старі керівники з комуністичним способом мислення та кримінальним минулим. За таких умов не дивно, що сьогодні народ опинився на межі виживання. І виходу з такої ситуації годі сподіватися. Залишається надія на політиків молодого покоління, у яких кардинально інше бачення шляхів розвитку держави, виведення її на європейський рівень. Сьогодні ми поспілкуємося з представником політики нової генерації, головою Чортківської районної організації ВО «Батьківщина» Віктором Шепетою.

\"\"

Вікторе Михайловичу! Який, на вашу думку, найкоротший шлях досягнення Україною європейських стандартів щодо рівня життя населення?

Найкоротший та найефективніший шлях – це подолання корупції, яка проникла в усі сфери суспільства і практично паралізує його розвиток.  Жоден закон, яким би хорошим він не був, не може сам по собі змінити життя людей. Потрібно ще й щоб його виконували на всіх рівнях суспільства – від найвищих представників влади до кожного громадянина.

– Ви є головою фракції ВО «Батьківщина» у Чортківській районній раді. Які принципово важливі питання для жителів району вам вдалося порушити та позитивно вирішити разом із фракцією?

– Варто зазначити, до складу фракції ВО «Батьківщина» в районній раді входить 18 депутатів із 90 обраних. В усіх питаннях ми відстоюємо виключно інтереси громади. Нами було розроблено «Положення про матеріальну допомогу», завдяки якому кожен депутат районної ради має у своєму розпорядженні дві тисячі гривень на рік, для надання матеріальної допомоги хворим та малозабезпеченим людям. Також цього року на липневій сесії за нашою пропозицією Чортківською районною радою прийнято рішення про заборону звільнення працівників сільської медицини.

– Ви належите до потужної політичної сили – ВО «Батьківщина». Як відомо, громадська приймальня партії працює постійно, а не лише у період виборів різних рівнів. Скажіть, з якими проблемами найчастіше звертаються до вас громадяни, чим реально ви їм  допомагаєте?

Звертаються з проханням про надання матеріальної допомоги для лікування, для покращення житлово-побутових умов. Також просять допомогти розв’язати питання пенсійного забезпечення та соціальних виплат. Трапляється, що через недобросовісне ставлення місцевих чиновників до виконання своїх обов’язків, людина змушена шукати правди в Києві, за сприяння народних депутатів. Приходять люди і з просьбою передати пропозиції вищому партійному керівництву.

– Вікторе Михайловичу, ви є доволі молодою людиною. Читачам буде цікаво дізнатися про деякі деталі вашої біографії, наприклад, вашу освіту, вашу родину.

– Народився у 1984 році в Чорткові де і проживаю по сьогоднішній день. Закінчив Івано-Франківський національний університет нафти і газу за спеціальністю «Менеджмент організацій». Виховуємо з дружиною Наталею двох синів. З 2005 року очолюю Чортківську районну партійну організацію ВО «Батьківщина», у період з 2006 по 2009 рік депутат Тернопільської обласної ради. На даний час – голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» у Чортківській районній раді.

– Скажіть, будь ласка, що привело вас у політику? І чому саме ВО «Батьківщина»?

– Привело бажання проводити позитивні зміни в нашій державі. І, на мою думку, як тоді, так і тепер, Юлія Тимошенко єдиний політик, який справді хоче і може змінити державу на краще.

– Деякі противники політичної сили, до якої ви належите стверджують, що в структурі відносин всередині партії домінують диктатура і залізна дисципліна. Це так? І якщо так, то чи так вже це погано для її розвитку та діяльності?

– Дисципліна є і має бути, бо як інакше виконувати завдання, поставлені керівництвом партії. Саме завдяки внутрішній дисципліні партія ВО «Батьківщина» є найбільшою структуризованою організацією. Не секрет, що ми єдина фракція в районній раді, яка за порушення партійної дисципліни може виключити зі свого складу депутата з подвійними стандартами. А на рахунок диктатури, то її нема і не може бути. Всі рішення приймаються колегіально – на засіданнях фракції, бюро, конференції, ніхто одноосібно важливих рішень не приймає.

– Не за горами президентські вибори. Чи зможуть, на ваш погляд, опозиційні сили вибороти перемогу, а заодно і шанс  на краще майбутнє для українського народу у боротьбі з бандитською владою і за яких умов?

– Опозиційні сили зможуть здобути перемогу за умови, що самі українці схочуть змін. Влада йде від народу. І, якщо люди хочуть жити в демократичній, заможній, сильній державі, де демократія – це верховенство права, а не вседозволеність, то мають зробити рішучий крок і вибрати для себе такий шанс.

– 19 вересня у жителів міста Чорткова з’явилася нагода сподіватися на якісні зміни в їхньому житті у зв’язку з новим статусом. Чи є підстави очікувати, що ці сподівання не є даремними? Що принесе місто обласного значення кожному окремому чортківчанину та всій міській громаді?

– Зміна статусу обов’язково піде на користь чортківській громаді. Водночас, жителям Чорткова не треба поспішати з висновками. 2014 рік буде перехідним періодом. А  позитивних змін слід чекати десь влітку 2015 року, коли ми побачимо відремонтовані вулиці, покращення матеріальної бази комунальних підприємств у зв’язку з перерозподілом бюджету на користь міського господарства. Дещо негативно люди сприймають розширення апарату міської ради, але , по-перше – це нові робочі місця для жителів міста, по-друге – у відділах міської адміністрації працюватимуть спеціалісти, які будуть займатися розв’язанням проблем тільки міського населення, що покращить якість надання адміністративних послуг.

– І, на закінчення, що побажаєте нашим читачам у цю прекрасну осінню пору?

– Побажаю найважливішого – міцного здоров’я, а ще – злагоди в сім’ях і, звичайно, мудрості і щоб пам’ятали,  що, коли їм раз у п’ять років дається влада у вигляді бюлетеня, то нею треба розумно скористатися, а не продавати свою совість за  гроші.

– Дякую, Вікторе Михайловичу, за щиру та відверту розмову.

Газета \”Номер один\”

Коментування вимкнено