Володимир Бойко: «Угоду про асоціацію з Європейським союзом обов’язково підпише наступний президент»

Сьогоднішні голосування могли стати історичними для нашої держави. Про це повідомив народний депутат України, обраний від 165 виборчого округу, Володимир Бойко під час прямого включення в ході радіопередачі «Насправді».

На думку політика, приєднання України до Європейської спільноти визначило б наше майбутнє як мінімум на декілька століть.

– Для успішності справ під час Вільнюського саміту нам потрібно було прийняти ще три закони із так званого «списку Фюле», – каже представник ВО «Батьківщина». – Це нові закони про вибори та прокуратуру, а також закон щодо лікування ув’язнених за межами України.

«Ще напередодні початку пленарного засідання лідер опозиції Юлія Тимошенко звернулася із листом до всіх свідомих парламентарів з проханням підтримати, попри особисте несприйняття, усі, в тому числі і запропоновані більшістю, редакції законопроектів для недопущення зриву підписання угоди про асоціацію. Для цього ми відкликали усі запропоновані нами поправки до законів про вибори та прокуратуру», – каже політик.

Сьогоднішні голосування розпочались із розгляду виборчого закону. Опозиційні депутати без обговорення підтримали закон в редакції, запропонованій парламентською більшістю.

Коли ж перейшли до голосування за законопроекти щодо лікування ув’язнених за кордоном, то Партія регіонів провалила всі голосування. Володимир Бойко окремо наголосив на законопроекті, який внесений на розгляд членами спеціально утвореної робочої групи. Він ґрунтувався виключно на пропозиціях та зауваженнях представників робочої групи від більшості. Однак саме більшість не проголосувала за нього.

– До проекту закону про прокуратуру ми взагалі не дійшли, оскільки регіонали відмовились відкликати свої поправки, – каже депутат. – Ця ситуація взагалі є дивною, оскільки проект закону внесений президентом. Тож, не голосуючи за президентський закон, регіонали фактично висловили недовіру своєму керівнику.

Відтак опозиція відмовилась голосувати за всі провладні закони до вирішення європейського питання.

Володимир Бойко висловив надію, що повернутись до розгляду євроінтеграційних законів Верховна Рада зможе завтра, але настрої провладної більшості говорять про одне: Україні не бачити Європейського союзу.

І причиною цього зовсім не є справа лікування лідера опозиції Юлії Тимошенко за кордоном. Просто регіонали не готові відмовитись від корупції і поборів, диктатури та політичних переслідувань.

– Проте, як би там не було, я переконаний, що угода про асоціацію з Європейським союзом обов’язково буде підписана, – каже народний депутат від Тернопільщини. – І підпише її наступний президент України.