Активісти «Батьківщини» запалили свічки пам’яті жертвам голодомору – геноциду української нації

Представники партії ВО «Батьківщина» в Тернополі, районних центрах та містах області вже традиційно взяли участь у поминальних заходах з приводу геноциду українського народу 32-33 років.

\"\"

Масовий штучний голод у 1932—1933 роках призвів до багатомільйонних людських втрат на території України, викликаний свідомими і цілеспрямованими заходами вищого керівництва Радянського Союзу і Української СРСР на чолі зі Сталіним, розрахованими на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення українців. Це був свідомий геноцид українського народу, який наклав свій безжальний відбиток на всю нашу історію, на національну самосвідомість.

Ще не так давно про голодомор в Україні згадувати не можна було. Нам забороняли пам\’ятати. Але передана поколіннями ПАМ’ЯТЬ почала ставити питання, шукати відповідь, а знайдена відповідь – вимагала дій…

Чинний антиукраїнський режим знову змушує нас забути… Забути свою історію, традиції, мову, забути про демократію та перспективи європейського майбутнього для нас та наших дітей. Парламентська більшість на чолі з Президентом відмовляються від волі та позиції свого народу щодо цивілізованого європейського майбутнього України.

Час зупинити це свавілля, розбудити національну самосвідомість. Адже сьогодні це зробити простіше, ніж українцям попередніх поколінь. Це завдяки тому, що у складніші часи наші попередники, незважаючи на небезпеку, утиски і ризик ПАМ’ЯТАЛИ: спочатку потайки, пошепки, але чимраз голосніше та відважніше.

І сьогодні нами повинна керувати історична справедливість, ПАМ’ЯТЬ про мільйони наших прадідів, яких забрав геноцид 32-33 років, жертви, покладені на вівтар національного відродження за незалежність України.

Запаливши свічки пам’яті, важливо не забути головного, що сьогодні кожен з нас несе відповідальність за сучасну історію України, відповідальність перед минулими та майбутніми поколіннями.

МИ ПАМ’ЯТАЄМО! ЧАС ДІЯТИ!

Прес-служба ТОО ВО «Батьківщина»