На Тернопільщині «Батьківщина» долучилася до мітингів та віче

Активісти «Батьківщини» взяли участь в організації та проведенні мирних мітингів та народних віче у Зборові, Чорткові, Кременці та Бережанах. Не дивлячись на проливний дощ, в цих районних центрах на підтримку Угоди про асоціацію України з ЄС вчора, 24 листопада вийшло по декілька сотень громадян.

\"\"

У згаданих районах керівники депутатських фракцій «Батьківщина» ініціювали проведення позачергових сесій районних радах для розгляду та прийняття резолюцій, озвучених під час мітингів та віче.

До вашої уваги резолюції, прийняті під час народних віче у Бережанах та Зборові.

Резолюція

Народного віче «Митному союзу НІ!

Євросоюзу – ТАК!»

24 листопада 2013 року                                                        м. Бережани   Тернопільської обл.

Ми, жителі Бережанщини, підтримуючи прагнення українського народу до кращого життя, звертаємося до керівників держави у найкоротші терміни здій-

снити кроки, які б підтвердили прагнення України дотримуватись положень про асоціацію із Європейським союзом, включаючи повагу до принципів демократії, прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права.

Ми переконані, що послідовність у виконанні Україною рекомендацій, вик- ладених у резолюціях Європейського Парламенту та висновках Ради ЄС, є дуже важливою для подальшого проведення реформ і руху  нашої держави у напрям-     ку до набуття повноправного членства у ЄС.

Ми вимагаємо від  Президента України та Голови Верховної Ради України:

1.Забезпечити здійснення Україною всіх кроків для  повного виконання погоджених з Європейським Союзом заходів та рекомендацій  щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

2.Звільнити  Ю. В. Тимошенко  та припинити вибіркове правосуддя в Україні.

3.Невідкладно прийняти закони, які спрямовані на адаптацію законодав- ства України до законодавства Європейського Союзу,  які дозволять на Третьо-му самміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року підпи-сати Угоду про асоціацію.

4.У зв»язку із рішенням Кабінету Міністрів «Про призупинення підготов-ки до підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським союзом» відправити Прем»єр-Міністра України Азарова М.Я. у відставку, так як він цим рішенням порушив Закон України «Про основні засади внутрішньої і зовнішньої політики України».

5.Бережанській районній, Бережанській міській та сільським радам на позачергових сесіях розглянути питання щодо рішення Кабінету-Міністрів «Про призупинення підготовчих заходів для підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським союзом».

Зрив підписання  Угоди про асоціацію з Європейським союзом ми розцінюємо як зраду національних інтересів України. З метою недопущення цієї зради ми будемо чинити безстрокові акції громадянської непокори.

Слава Україні !

Президенту України

В.Ф. Януковичу

Звернення

Всенародного Віче Зборівського району

Тернопільської області щодо підтримки євроінтеграційних прагнень України

Ми, громада Зборівщини, глибоко стурбовані останніми рішеннями уряду України про згортання євроінтеграційних процесів. Вважаємо, що такі кроки є державною зрадою і вимагаємо повної відставки уряду України на чолі з Прем’єр-міністром України М.Я. Азаровим, а також вимагаємо притягнути їх до відповідальності згідно чинного законодавства та Конституції України.

Підтримуючи прагнення українського народу до кращого життя, звертаємося прискорити євроінтеграційні процеси в Україні і в найкоротші терміни здійснити кроки, які б підтвердили прагнення України дотримуватись положень Угоди про асоціацію із ЄС, включаючи повагу до принципів демократії, прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права, забезпечення умов для повноцінного розвитку місцевого самоврядування та територіальних громад.

Ми вважаємо, що послідовність у виконанні Україною рекомендацій, викладених у резолюціях Європейського Парламенту та висновках Ради ЄС, є дуже важливою для подальшого проведення реформ і руху нашої держави у напрямку до набуття повноправного членства у ЄС.

Звертаємося до Президента України забезпечити здійснення Україною всіх кроків для повного виконання погоджених з Європейським Союзом заходів та рекомендацій – найперше зробити відповідальний вчинок: звільнити Ю.В.Тимошенко та припинити вибіркове правосуддя в Україні, а також активізувати діяльність щодо прийняття регуляторних актів держави, спрямованих на адаптацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу, які дозволять на Третьому саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 р. підписати Угоду про асоціацію.

В разі непідписання Україною Угоди про асоціацію, ми вправі вважати такі кроки державною зрадою і залишаємо за собою право вимагати відповідальності згідно законодавства та Конституції України.

Також, ми залишаємо за собою право до безстрокових акцій протесту в разі непідписання Україною Угоди про асоціацію.

Прийнято на Всенародному Віче в м. Зборів  Тернопільської області

24 листопада 2013 року